På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Tord Gustavsen & Simin Tander

Dette blir virkelig en begivenhet på Canal Streets avslutningsdag! Vi kjenner jo godt fantastiske Tord Gustavsen fra før både med sin egen trio og fra samarbeidet med Silje Nergaard. Her kommer han i et unikt prosjekt med den afghansk – tyske sangeren Simin Tander.


Simin og Tord har fått gjendiktet gamle norske salmetekster til pashto, som var morsmålet til Simins afghanske far. Dette er Tords standardlåter, som har vært med ham fra oppveksten i kirke og bedehus som en kraftkilde til stadig ny inspirasjon og nye tolkninger gjennom livets faser. I Simins versjoner får det kjente stoffet en mystisk dimensjon gjennom klangen i det vakre pashto-språket. Gjendiktningene utgjør også en politisk og teologisk kontroversiell handling, idet de re-orienterer innholdet i salmetekstene inn mot et mer felles-åndelig univers der impulser fra sufisme, tantra og kristen mystikk finner sammen i et rom som integrerer og utfordrer. Det handler om sammensmeltning, livskraft, tilstedeværelse, inderlighet og dyp glede. I tillegg til de norske salmetonene gjør de også noen originalkomposisjoner til sufi-poesi.

Tord møtte den afghansk-tyske vokalisten Simin Tander tidlig i 2014, og de har utviklet dette samarbeidet gjennom året – parallelt med Tords omfattende internasjonale turnevirksomhet i kvartettformat etter utgivelsen av albumet ‘Extended Circle’ januar 2014.Vi presenterer en ny musikalsk konstellasjon bygd på dialog mellom eldgamle kilder og nyskrevet stoff. En kveld med sensuelle sufi-salmer på pashto, og med Tord Gustavsen i en ny rolle med litt mer elektronikk enn før. Dessuten med åpne partier der Jarle Vespestads erfaring fra impro-supergruppa Supersilent mer enn anes i helheten, men stadig med det melodiøse og lyriske som hovedfokus.

Relevante linker

Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: