På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Fantastisk Mozart-kveld med Leif Ove Andsnes, Lars Anders Tomter, Jan Bjøranger & 1B1 !

Sammen med Bankgården og Rolf Erik Nilsen inviterer vi til en stor klassisk begivenhet med Mozart-program i særklasse! Leif Ove Andsnes, Lars Anders Tomter, Jan Bjøranger og det utsøkte orkesteret 1B1.

Et krafttak for 1B1
Arrangørene er meget glade for å kunne inviterer tre av våre fremste instrumentalister til et utsøkt Mozart-program i Arendal Kulturhus og etterfølgende Klassisk Nachspiel i Bankgården. Sammen med Leif Ove Andsnes (piano), Lars Anders Tomter (bratsj) og Jan Bjøranger (fiolin) møter vi ensemblet 1B1.
...

 

Orkesteret har gjort kjempesuksess på tre kontinenter og omtaltes blant annet i fjor av Vanity Fair som et av de syv viktigste prosjektene på den klassiske musikkscenen i USA. I 2015 fikk de spellemann for årets beste klassiske innspilling. Nå står de på scenen i Arendal Kulturhus.
...
På programmet:
Mozart: Overture til Figaros Bryllup KV 492
1B1
Mozart: Sinfonia Concertante i Ess-dur for fiolin, bratsj og orkester KV 364
Lars Anders Tomter, bratsj og Jan Bjøranger, fiolin
1B1
Pause
Mozart: Overture til Cosi fan tutte KV 588
Leif Ove Andsnes
1B1
Mozart: Konsert n 20 i d-moll for piano og orkester KV 466
Leif Ove Andsnes
...
Klassisk Nachspiel!
Har du lyst til å komme tettere på solistene og musikerne i 1B1? Vil du høre og se dem i deler av sitt øvrige repertoar og kanskje også med etpar musikalske overraskelser, da er Klassisk Nachspiel stedet for deg. Her treffer du musikerne og du får høre dem spille. Vi lover god stemning og masse gøy musikk. Bankgården tilbyr hyggelig miljø, noe i glasset og kanskje også en liten snack i tillegg til musikken. Musikkmenyen går fra Grieg til Lindstrøm. Leif Ove, Jan og Lars Anders binder det hele sammen og kanskje kommer det noen andre gjester også. Kom Kom!
...
1B1
Historien om 1B1 er et eventyr med alle ingredienser. Dette modige, ungdommelige og oppfinnsomme ensemblet med base på sørvestlandet, har hatt enorm kunstnerisk suksess siden oppstarten i 2008. Fantastiske mottakelser i Europa, USA og Asia, samt en spellemannspristildeling i 2015 er tydelige bevis på dette.
Dessverre var ikke ensemblet rigget for den raske suksessen som kom og resultatet er at man i skrivende stund kjemper for ensemblets eksistens. Det er derfor fantastisk at Norges mest profilerte klassiske utøver, Leif Ove Andsnes har tatt initiativ til å gi et håndslag til ensemblet med konserter i Norge.  Sammen håper vi at konsertene vil bidra til å få ensemblet på fote, samtidig som vi kan garantere en helt enestående musikkopplevelse:
To overtyrer og to konserter. Begge konsertene er svært symfonisk anlagt, selv om de også har solostemmer. Konserten for bratsj og fiolin har til og med symfoni i tittelen. Overtyrene til Figaros Bryllup og Cosi fan tutte er storslåtte, virtuose og vidunderlige og vi får her møte ensemblet alene i det man kan beskrive som komprimerte ingresser til disse kjente operaene.

 

 

Billetter: Arendal Kulturhus
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: