Ole Paus på Kirkegårdskonserten! Kan det overhode tenkes en bedre kobling? Kan noen som denne mannen skape en nærhet og menneskelighet med krass humor, undring, og lun omtanke? Vi duker for den helt magiske kvelden, det varme samværet og den knitrende stillheten mellom tonene, ordene og gravene.
Ole Paus er hele Norges samvittighet, den klassiske visesanger som med humor som verktøy får deg til å tenke, føle og le som medmenneske og samfunnsborger, som ofte setter ting i et overraskende perpektiv. Men som også med sin store musikalitet og den rustne stemmen, borer seg inn i nasjonens mageregion. Elsket og fryktet for sitt vidd, sine gjennomborende sanger, sitt mot og frittalende kunstnerskap. Du går ikke uberørt fra en kveld med Ole Paus.
På Canal Street skjer det heller ikke på hvilket sted som helst. For hvilken annen festival setter opp en konsert på en av landets vakreste kirkegårder? Bokstavelig talt i et grenseland, en følelsesmessig utkant mellom liv og død. Der vi alle skal en dag, et sted som minner oss på livets begynnelse og slutt, på forgjengeligheten, – men kanskje også på felleskapet og røttene. På hva som binder oss sammen, på det som gjør oss like.
Her på dette sted har vi hatt mange store opplevelser de siste årene. Bjørn Eidsvåg, Kristin Asbjørnsen, Mari Boine, Tord Gustavsen, Susanna Wallumrød, Nils Petter Molvær, Ytre Suløen. Alle har de vært her. Fått oss til å le og gråte. Uforglemmelige kvelder.
Ole Paus er som skapt for dette stedet. Og nå, på tampen av karrieren er han kanskje bedre enn noen gang!
Ole Paus har vært en av Norges mest fargerike artister i mer enn 30 år. Gjennom en lang rekke plateutgivelser revyer, bøker, TV-programserier og konserter har han slått rot i den norske folkesjelen som en av våre mest kontroversielle og folkekjære artister. Som plateartist er Ole Paus i en særstilling her i landet. Hans over 30 plater spenner fra den råeste og muntreste satire i Paus-Posten («En orkan av moro» sa Arne Hestenes) via vare og medmenneskelige bekjennelser («Vår første og største rock-poet» – Fredrik Wandrup) til refleksjoner over religiøse temaer som på «Det begynner å bli et liv – det begynner å ligne en bønn” (1998) og som ble nominert til Spellemannspris. Dette mangfoldet er kanskje en av grunnene til at Ole Paus har en like stor lytterskare blant sine motstandere som blant sine tilhengere.
Som tekstforfatter er Ole Paus i særklasse: Både «Innerst i sjelen» (Sissel Kyrkjebø) og «Engler I sneen» (Jonas Fjeld) bærer Ole Paus´signatur. Alle tekstene på Jonas Fjelds to solo-plater, «Svært nok for meg» og «Texas Jensen» er signert Ole Paus. Samarbeidet med Jonas Fjeld resulterte i duoen ”To Rustne Herrer» og platen med samme navn solgte til gull. Sammen inntok de scenen med showet «To Rustne Herrer i arbeid» som ble en kjempesuksess. Herrene dro på turne og tok publikum og kritikere med storm. Oppfølgershowet «To Rustne Herrer rir igjen» ble en like stor suksess.
Ole Paus har besøkt Canal Street to ganger før – og hver gang fascinert oss med sine inderlige sanger og tolkninger og sitt skeive blikk og fandenivolske humør. Som han sa om stedet og publikum og stemningen etter fyrkonserten (Lille Torungen fyr) i 2004: ”…så vakkert at det er helt på kanten..”. Typisk Ole Paus.
Billettsalg på Billettservice, Narvesen og 7Eleven