Nakent og hudløst

Så var det altså Bugge Wesseltoft som selv skulle i ilden, sammen med ingen ringere enn Sidsel Endresen. Det spredte seg en nærmest elektrisk stemning i salen i pausen. Hvor mange som kjente til Sidsel og Bugges tre fantastiske duo-CDer fra før er ikke godt å vite, ei heller hvem som i fantasien klart å koble den spennende utviklingen begge musikere har hatt de siste 11 årene siden de sist spilte sammen, opp mot det som skulle komme under konserten. Uansett var det åpenbart at publikum var mer enn klare da Bugge introduserte ”en av verdens fremste vokalister”, en betegnelse jeg for øvrig gjerne deler med Bugge. Så bar det ut på dypt vann! Etter elleve år uten duospill var det spennende å høre hvordan de to fantastiske musikerne lyttende spilte opp mot hverandre. Settet begynte med Sidsels nakne vokal. Hun manet frem lyder som virket fremmede og utenomjordiske, en alien i en fremmed verden. Smygende kommer Bugge inn, lydhørt og kompletterende. Sømløst gled de inn i vokal musikk og Sidsels stemme ga meg gåsehud. Hennes tilstedeværelse i musikken er helt unik. Så er det tilbake til Sidsels nonverbale uttrykk. Over en årrekke har hun utviklet et helt unikt uttrykk hvor hennes egne lyder utgjør noe som i form nærmest fremstår som et språk. Det hele er nakent og hudløst. Vi tror vi forstår hva hun sier og er helt med, men vet vi egentlig hva som beveger seg i hennes tankeverden?

Del på: