For en kveld det blir på Sam Eydes plass fredag 26. juli! Ikke bare snakker vi BONEY M feat. Liz Mitchell, og Phil Bates som framfører musikken til Electric Light Orchestra – vi smeller også til med et av landets mest elskede og morsomste orkester: Vazelina Bilopphøggers fra Gjøvik!

Vazelina Bilopphøggers startet opp i romjula 1979 hjemme i bryggerhuset til trommeslager Arnulf «Høgger’n» Paulsen. Etter å ha deltatt på landsfinalen i Rocke-NM i 1980 kom de med singelen «Gi meg fri i kveld» og «Bilopphøggerboogie». Begge melodiene gikk rett til topps på Norsktoppen. Dette resulterte i suksessalbumet «24 timers service», og siden har ikke ballen stoppet å rulle. I snart 40 år har bandet spilt tusenvis av konserter, forestillinger og ikke minst hatt sin egen Hjulkalender på TV2. I løpet av deres fartstid har de samarbeidet med artister som Øystein Sunde, Hege Schøyen, May-Britt Andersen, Øyvind Blunck og mange mange fler. I den senere tid har Eldar Vågan vært å se i serien Hver gang vi møtes på TV2.

Over 300 forestillinger på rad ved Chat Noir, portrettprogram på NRK, husorkester hos TV Norge, julekalender på TV2, sommershow, norgesturneer, plateutgivelser – fra midt på åttittallet og helt frem til i dag har høggera nærmest regjert i norsk musikkunderholdning. Vazelina Bilopphøggers er en av meget få, om noen, norske artister som har drevet kontinuerlig siden starten. Så langt har bandets orginale album solgt godt over 1 million album. Medregnet alle samle-album og reklameprodukter: mer enn 3 millioner! Det er mange spennende planer – både konserter, forestillinger og tv – så bandet vil sette sitt preg på det musikalske landskapet også i årene som kommer.

Og endelig skal altså høggera gjøre festivaler igjen! Bandet kommer i biler med «Blålys» og «Surfbrett under armen» rundt til hele Norge. De er fulle av drivstoff og kjører et gnistrende live-show fylt av humor og folkekjære låter!

Vazelina Bilopphøggers er: Kjetil Foseid, Jan Einar Johnsen, Eldar Vågan og Arnulf Paulsen.
I tillegg har de med seg Terje Methi, Tor Welo og Even Finsrud på scenen.


Onsdag 24. juli
Vamp (Merdøkonserten)
Kari Bremnes (Kirkegårdskonserten)

Torsdag 25. juli
Black Debbath // Gåte // deLillos
(Hovedscenen Sam Eydes plass – her gjenstår 1 artist)

Fredag 26. juli
Vazelina Bilopphøggers // Phil Bates performs ELO music // Boney M feat. Liz Mitchell
(Hovedscenen Sam Eydes plass – her gjenstår 1 artist)

Lørdag 27. juli
Razika, Ella Marie & ISÁK, OnklP, Nico & Vinz
(Pollenkonserten – 4 artister gjenstår)

Del på: