Tidene er såvisst usikre, men inntil videre har vi en optimistisk innstilling og fortsetter våre forberedelser for festival til sommeren. Vi tar derfor opp igjen de ukentlige artistslippene, og avrunder årets jazzslipp med å introdusere Oscar Andreas Haug og bandet Bliss.

Svært ung, men likefullt erfaren artist: det er allerede to år siden vi sist fikk oppleve Oscar på Canal Streets jazzscene – den gang med bandet Simpelthen, vinnere av Talentscenen 2017. Gjester på jazzhotellets nattjam vil nok også nikke gjenkjennende; denne meget talentfulle trompetisten med den særegne klangen har vært fast deltager når Rasmus Solem trommer sammen gode musikervenner til første festivaldags-jam.

Bliss er et band fra jazzlinja i Trondheim, som spiller energisk samtidsjazz. Musikken er rytmisk pulserende med klanglige og melodiske preg, der musikerne tar i bruk elementer fra intrikate komposisjoner innad i bandet. Samspill og lekenhet står sterkt i fokus, med inspirasjon hentet fra band og musikere som Atomic, Masqualero, Kenny Wheeler og Jan Garbarek. Bandet består av:

  • Oscar Andreas Haug, trompet 
  • Zakarias Meyer Øverli, saksofon 
  • Benjamín Gísli Einarsson, piano
  • Gard Kronborg, pass
  • Rino Sivathas, trommer

Vi vil få høre en fin balanse av komponert og improvisert, vakkert og voldsomt, strukturert og lekent, lite og stort. Vi gleder oss!

(foto: Margit Rønning)

Jazzhotellet Clarion Tyholmen – torsdag 23. juli fra kl 19:
Bliss // Mathias Eick Quintet
BILLETTER FINNER DU HER

Del på: