Audun Kleive (inn for Paolo Vinaccia), Eivind Aarset & Ståle Storløkken – atmosfærisk, energisk og groovy DREAM på jazzhotellet Clarion torsdag 25. juli!
Vi presenterer tre fantastiske musikere til jazzhotellet. Alle tre har spilt på Canal Street før, men i andre bandkonstellasjoner. Audun Kleive er kommet inn som tredjemann i prosjektet etter Paolo Vinaccias bortgang tidligere i sommer, etter Vinaccias eget ønske.
Audun Kleive (f. 1961) er en norsk jazzmusiker, trommeslager og perkusjonist som har gjort seg gjeldende i en rekke sammenhenger. Han har vært en sentral aktør innen flere ulike stilretninger i norsk jazz siden 80-tallet, men har også samarbeidet med artister innen andre sjangre og medvirket på over 100 plateinnspillinger. Han har gjestet Canal Street tidligere, som deltager på Bugge Wesseltofts «Arendal Sessions» i 2013.
Eivind Aarset (f. 1961) er kjent både nasjonalt og internasjonalt som gitarist og komponist, blant annet for sin elektroniske, stilskapende musikk. Etter utdannelse i musikk ved Universitetet i Oslo ble han med i Ab und Zu og bidro til flere utgivelser av Bendik Hofseth. Han skrev bestillingsverk «Q» til Vossajazz 1991, og senere «Metamorfoser» for Rikskonsertene (1994). Til MaiJazz 1997 laget Aarset bestillingsverket «7», som ble grunnlaget for hans første egne utgivelse «Électronique Noir» (1998) med knallkritikker ute og hjemme. Han ble også kjent gjennom samarbeidet med Nils Petter Molvær og deltakelse på hans «Khmer» (1998).
Aarset har også bidratt på utgivelser med Jan Eggum, Bjørn Eidsvåg, Arild Andersen, Bugge Wesseltoft, Mari Boine, Rebekka Bakken, Marilyn Mazur, Ole Edvard Antonsen, Unni Wilhelmsen, D’Sound, Ketil Bjørnstad og Lillebjørn Nilsen. Han var også med på Jan Gunnar Hoffs «Free Flow Songs» (2005), samt i trio med Paolo Fresu og Dhafer Youssef. Han fikk Gammleng-prisen i klassen Studio i 1990. Sammen med Arve Henriksen, Jan Bang og Jez Riley French ble han nominert til Spellemannprisen 2018 i klassen Tonos komponistpris for «The Height of the Reeds».
I 2014 spilte han på Arendal Sessions under Canal Street, med Eivind Aarseth Sonic Codex Orchestra og på jam sammen med workshopdeltagere.
Ståle Storløkken (f. 1969) er norsk jazz/rockmusiker (piano, synthesizer) og komponist, mest kjent for sine elektroniske lydlandskap. Han har vært fast i bandene Veslefrekk og Supersilent sine utgivelser i perioden fra 1989; videre har han spilt med Audun Kleives BIT og Generator X på flere utgivelser, i Terje Rypdals Skywards-besetning, med slagverkeren Thomas Strønen («Humcrush», 2004) og med Terje Isungset («Floating Rhythms»). Sammen med Nikolai Eilertsen og Torstein Lofthus utgjør han jazz/rock-trioen Elephant9. Han var også med i Jan Gunnar Hoffs «Free Flow Songs»-oppsetning til Vossajazz 2005. I 2012 gav han sammen med Motorpsycho ut «The Death Defying Unicorn». For albumet ble de nominert til Spellemannprisen 2012 i klassen rock.
Ståle har tidligere spilt flere ganger på Canal Street, både med Supersilent og Elephant9.
Paolo Viniaccia til minne
Paolo Vinaccia døde 5. juli. Helt til det siste var viljen og optimismen tilstede, og troen på at det skulle bli et nytt arendalsbesøk nå i sommer var stor. Slik skulle det dessverre ikke bli.
Paolo Vinaccia (f. 1954 i Italia) var både komponist, jazztrommeslager og perkusjonist. Han kom til Norge i 1979, og har i løpet av årene jobbet med artister som Terje Rypdal, Bendik Hofseth, Jan Eggum, Lillebjørn Nilsen, Anne Grete Preus, Knut Reiersrud og Jonas Fjeld – for å nevne noen få. Han har også turnert og gjort innspillinger med Palle Mikkelborg, Mike Mainieri, Jon Christensen og David Darling, foruten turneer og innspillinger med Arild Andersen.
Lista er utrolig lang over artister han har spilt med og plater han har spilt på – mer enn 100 (!) album – og helt inntil sin død var han stadig etterspurt som studiomusiker. I 1997 mottak han Gammleng-prisen i klassen Studio.
I 2006 komponerte han sammen med Terje Rypdal bestillingsverket til Canal Street. Verket ble satt opp med band og fire mannskor på to Colin Archer–skøyter. Les også vårt minneord her.
Foto Audun Kleive: Svíčková, Wikimedia Commons, alle andre fotos: Birgit Fostervold