Zekrayati

Zekrayati utforsker norsk og arabisk tradisjonsmusikk, og bruker denne musikken som utgangspunkt for improvisasjon. Gruppa er en del av tiltaket Hope Academy, som jobber med kulturutveksling mellom Libanon og Norge.

Zekrayati er arabisk for «mine minner», og henviser til musikken vi har rundt oss, i oss, men kanskje har glemt. Her møter vi Farah Kaddour fra Beirut i samspill med norske musikere. Kaddour er en velrenommert musiker innenfor klassisk arabisk musikk, hun leder flere ensembler og jobber med kulturell bistand i Libanon. Robert Løkketangen har jazzbakgrunn, men jobber mye med folkemusikk og har sammen med Olaf Moen kartlagt lokal folkemusikk fra Risør, Søndeled og Gjerstad. Arild Nyborg er en unik perkusjonist som har hentet kunnskap fra Cuba, Brasil og India, og som blant annet spiller med gruppa «Stomp». Eirik Dørsdal er trompetist med hovedfokus på jazz og improvisasjonsmusikk. Han jobber med egne prosjekter og med andre musikere i inn- og utland.

Canal Street samarbeider med kulturutvekslingsselskapet Mimeta om dette prosjektet. Det vil også bli arrangert et seminar i forbindelse med festivalen, og det vil noe senere på sommeren holdes en sommerskole for studenter.

Farah Kaddour: bouzouki, perkusjon, vokal
Robert Løkketangen: gitar, strenginstrumenter
Arild Nyborg: trommer, perkusjon
Eirik Dørsdal: trompet, shrutiorgel

Del på:
Kvalifikasjoner

, , , , ,

Publisert

6. mars 2020

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.