Seid står klare til å ta deg med inn i natten med et ekstravagant knippe låter under fanen «more is more». Rock, psych, spaceprog og frivås pakket inn i et utvida rockformat, både når det gjelder besetning og tankesett.

Tre av medlemmene er vokst opp i Arendal og skal dermed klare å lose resten av bandet trygt gjennom et svett sett i rockedu-byen. Med Eugene Guriby fra Hemmelig Tempo som assosiert medlem for kvelden på ymse synther og samplere skulle improstøyfantastene også få sin daglige dose.

Litt bakgrunn

Seid spilte nylig inn ei ny plate i Harrys Gym studio, som har blitt mikset av Magnus Børmark (Gåte og 22), og mastret av Morten Stendahl. Platen ble sluppet i mars 2012 på dobbel 180g LP, CD og digitalt. Samtidig kom en jubileumsutgave av bandets debutalbum på 180g LP.

Bandet liker å kalle musikken sin for kosmisk piratrock, uten at det nødvendigvis gjør folk så mye klokere. La oss si at du kombinerer Hawkwinds spacerock med en psykedelisk groove ala tidlig 70-talls Gong, ispedd en solid dose rocksteroider for musklenes del. Da er du inne på noe av det som utgjør seidlyden. Piratdelen av begrepet omfavner gleden ved å seile rundt i all verdens musikalske farvann, stjele det man liker og ta det med videre som sitt eget.

De ulike medlemmene har vært eller er involvert med en rekke mer eller mindre kjente band og prosjekter, blant dem finner vi Ida Maria, Valkyrien All Stars, Schtöggminator, Tremolo Wankers, Dadafon, Noia, The Beat Tornados, Viva Zapata Ukulele Band, Gåte, Los Plantronics, Aurora Plastic Monster, Bladed, Hanne Hukkelberg og Last Heat.

Diskografi

2012 Magic Handshake 2×12″ LP/CD (Black Widow Records)
2012 Among the Monster Flowers Again LP Deluxe reissue (sulatron-records)
2006 Creatures Of The Underworld – CD (sulatron-records)
2003 Meet the spacemen – VHS (Tumblewine Films)
2003 Meet the spacemen – 7” (35G Records)
2002 Mines of Moria – 7” (35G Records)
2002 Among The Monster Flowers Again – CD (Luftwaffel Records)
2002 Silver Messenger – 7” (35G Records)
I tillegg har Seid deltatt på omkring ti samlealbum rundt omkring på kloden.

Les mer:www.facebook.com/seidrock