Canal Street praktisk informasjon

Her har vi samlet litt informasjon om ting og tang vi mener kan være nyttig for deg – før, under og kanskje etter festivalen.

Festivalpass og dagspass
Gir adgang til alle konsertarenaer. Festivalpass og dagspass må byttes i armbånd på Festivalkontoret, dette er spesielt viktig om man ønsker å slippe køståing på konserten. Festivalkontoret er i Bankgården i Strandgaten 1, med inngang på hjørnet der Husfliden en gang hadde butikk. Åpningstider finner du i egen bolk nedenfor.

Alle typer billetter kan kjøpes online hos TicketCo, og i festivaluka også på vårt Festivalkontor og hos Arendal turistkontor i «Kloa» på Sam Eydes plass mandag–fredag kl 10–16, lørdag kl 11–16. Innbytte av pass til bånd skjer kun på Festivalkontoret.

Festivalkontor
Festivalkontoret holder til i Bankgården i Strandgaten 1, med inngang på hjørnet der Husfliden tidligere holdt til. Her får du informasjon om alt du måtte lure på vedrørende festivalen. Vi akkrediterer festivalens publikum her, det vil si at det er her du bytter dagspass og festivalpass til armbånd.

På festivalkontoret er det også mulig å kjøpe:

 • billetter til festivalen, alle typer
 • drikkebonger som du kan bruke på konsertene på Sam Eydes plass
 • … og selvsagt årets Canal Street t-skjorter!

Åpningstider for festivalkontoret er:
Man 22. juli: kl 15–20
Tirs 23. juli: kl 11–14:30
Ons 24. juli: kl 11–17
Tors 25. juli: kl 11–17
Fre 26. juli: kl 11–17
Lør 27. juli: kl 11–15

Velkommen til festivalkontoret!

Mistet/Funnet
Om du skulle være så uheldig å miste noe i festivalperioden er det greit å vite at alt vi finner eller får levert inn blir levert til festivalkontoret i Bankgården. Der er det åpent hver dag under festivalen (se tider ovenfor). Etter festivalen blir verdisaker vi har funnet levert til politiet.
Drikkebonger
Vi anbefaler å benytte bong-på-mobil til hovedkonsertene på Sam Eydes plass. Med tjenesten TicketCo kjøper du Cash Free-bonger som kan byttes inn mot drikke. Bongene har form som en unik QR-kode som lagres på din mobil, for så å scannes av betjeningen i baren. Du har til en hver tid kontroll på beløpet, og i tillegg vil du få et kvitteringsarkiv på alt du har kjøpt.

Gå til denne nettsiden VIA MOBILEN DIN og følg anvisningene der; det er enkelt å sette opp en brukerkonto. Med dette systemet unngår vi ventetid på kortterminaler og vekslepenger, dermed minker køen i baren og du kan raskere vende tilbake til å nyte musikken. Hurra!

Merk: dette digitale systemet gjelder kun for Merdøkonserten onsdag samt konsertene på Sam Eydes plass, torsdag og fredag.

Du kan også kjøpe vanlige bonger på forhånd på festivalkontoret, eller inne på konsertområdet under konserten.

Medbrakt
Medbrakte drikkevarer, alkohol eller andre rusmidler, glassflasker, skarpe gjenstander eller paraplyer er ikke lov på konsertområdene.
Fotoutstyr
Profesjonelt fotoutstyr er ikke tillatt på festivalområdet, dette er gjerne et krav fra artistenes side. Våre frivilligfotografer legger opp flotte bilder på tjenesten Flickr som du kan laste ned og mimre med.
Aldersgrenser

På de fleste arrangementene er det ingen aldersgrense. Unntakene er konserter på Clarion Hotel Tyholmen eller andre utesteder der det er utestedets egen aldersgrense som gjelder.

For hotellet, der det er 20-årsgrense på kveldstid, er det mulig å komme inn i følge med verge. Last ned vergeskjema, som fylles ut og leveres i døra ved ankomst. Både verge og mindreårig må ha gyldig billett.

Barn & unge

I utgangspunktet er alt på Canal Street med unntak av Pollenkonserten gratis for barn under 12 år i følge med voksen med gyldig billett. Under finner du spesifikasjoner:

 • På BarneStreet er alt gratis.
 • Barn under 3 år går gratis på alle arrangementer.
 • Barn under 12 år går gratis på alle arrangementer, bortsett fra Pollenkonserten.
 • Ved kveldsarrangementer og konserten på Merdø må barn være i følge med voksen med gyldig billett.
 • Det behøver ikke skaffes egen billett for barna, bortsett fra til Pollenkonserten.
 • For Pollenkonserten lørdag koster billett kr 200,- for barn fra 3 til og med 15 år.
 • For ungdom 12–18 år er det mulig å kjøpe festivalpass til halv pris, ellers gjelder vanlig pris på enkeltarrangement.
 • Alle billetter finner du her.
Bevegelseshemmede
Alle er velkomne på Canal Street Arendal. Trenger du ha med ledsager går han/hun gratis mot framvisning av gyldig ledsagerbevis. Vi gjør vårt beste for at alle skal få en god konsertopplevelse, selv om noen av arenaene våre kan være praktisk utfordrende. Ved spesielle behov, ta kontakt med festivalen god tid i forkant.
Transport

Vi holder våre konserter på forskjellige arenaer og vi prøver så godt vi kan å få deg dit på best mulig måte!

Til Merdø

Egne Canal Street-busser går fra helt ytterst på Langbrygga, ved Turistforeningen, fra klokka 13 og utover, frem til ca kl 15:30. Publikum tas deretter over i ferge fra Rævesand til Merdø. Buss-/fergebillett er ikke inkludert i konsertbillett, den koster kr 150,- t/r og kjøpes i vårt online billettsystem (anbefales for at køen skal gå smidigere!) eller på bussen. Barn under 12 gratis. MØT OPP TIDLIG!

Retur etter konserten begynner 15 minutter etter konsertslutt, det vil si omtrent klokka 17:45.

Vi oppfordrer alle til å ta vår transport, da det er relativt få gode båtplasser på Merdø. For tilreisende i båt er det mulig å legge til i Arendal Gjestehavn på Rådhusbrygga.

Det er også mulig å ta ordinær rutebåt til Merdø.

Til Arendal kirkegård

Ingen spesiell transport. Rutebuss 112 og 125 fra sentrum går forbi Bjønnes og Høgedal. Man kan også gå til fots fra sentrum, for eksempel via gangtunnelen til Parkeringshus Vests 2. etasje, det tar omlag 20 minutter.

Om du kommer med egen bil er det parkeringsmuligheter:

 • ved kirkegården / Høgedal
 • ved Bjønnes stadion
 • noen få plasser dersom man ankommer fra sykehussida
 • ved Filadelfia Harebakken
 • etter klokka 20 ved Harebakken senter

Til Bratteklev skipsverft

Det er kun 20 p-plasser i nærheten av verftet. Klokka 12 går det egen ferge fra fergeleiet ved Clarion, eller du kan sitte på med skuta Boy Leslie fra kaia ved hotellet/NAV. Billetter kjøpes på kaia.

Buss 102 til Tromøy Vest stopper ikke langt fra Bratteklev – denne går både 11:55 og 12:55 fra Arendal sentrum. Billetter kjøpes på buss. Busstoppet heter Sørensens sving.

Annet

Onsdag seiler M/F Kolbjørn kveldsrute med 30 minutters avganger fra kl 13:15, mens Skilsøferga seiler på Merdø for Canalstrret.

Kolbjørn seiler ellers torsdag og fredag som normalt 20 minutters rute fram til kl 17:35 fra Arendal, deretter seiler Skilsøferga begge samband etter vanlig kveldsrute med 30 minutters avganger fram til kl 03:00.

Lørdag seiler Skilsøferga vanlig lørdagsrute hele dagen.

For tilreisende i båt er det mulig å legge til i Arendal Gjestehavn på Rådhusbrygga.