Canal Street er utrolig glad for å presentere Monica Heldal! Supertalentet fra Bergen er i ferd med å gjøre seg bemerket nasjonalt og internasjonalt, til tross for sine knapt 21 år! Hun er rett og slett en flott gitarist, låtskriver og artist i folk- og countrybluessjangeren. Som hånd i hanske for Canal Street. Vi gleder oss!

21-åringen fra Bergen har kun sluppet en 7″ vinylsingel, men har allerede rukket å gjøre seg bemerket i inn- og utland. Med sitt brilliante og teknisk avanserte gitarspill, sin flotte stemme og fine låter, har hun trollbundet publikum i bl.a. Frankrike, Nederland, England og Irland. Disse opptredene gikk ikke upåaktet hen, og førte til at hun ble invitert til den franske musikkfestivalen ”Guitare En Scene” i Saint Julienne i sommer og var «special guest» for gitarstorheter som Al Di Meola og Gilberto Gil!

Hun begynte å spille gitar i en alder av 12 år og vokste opp med familiens vinylplater. Monicas egne låter er en blanding av tradisjonell countryblues og folk. Av inspirasjonskilder er navn som Rory Gallagher, Nick Drake, Chet Atkins, Neil Young og Emmylou Harris. Monica Heldal har tross sin unge alder opparbeidet seg en musikalsk selvstendighet med et særeget uttrykk. I februar 2012 gjorde hun to konserter under byLarm og erobret mange fans blant musikere og den etablerte musikkbransjen. 15. juni deler hun scene med Tom Petty og Lenny Kravitz på Norwegian Wood-festivalen.

Canal Street torsdag 26. juli: Monica Heldal

Se video fra NRK-programmet Lindmo: