Franje er en festival i festivalen, en gruppe som beveger seg helt i ytterkanten. Det er nå andre året vi inviterer denne troppen av kreative performance-kunstnere til oss.

De vil vise teatereksperimenter, kombinasjoner av sjangre, kontroversielle produksjoner og korte sketsjer. Bare vær i byen så vil de dukke opp. Sjekk hjemmesidene våre, Facebook eller Twitter – plutselig vil ablegøyer fra Franje annonseres.

Franje betyr oversatt fra nederlandsk utkant eller i randsonen. Troppen består av profesjonelle kunstnere med innslag av yngre amatører eller kunstnere under utdanning. De vil poppe opp, overraskende og ofte gi helt surrealistiske opplevelser. Franje gir korte små forestillinger som er merkelige og gøyale på samme tid. Selv sier de at de starter med en ide, forvandler den og setter den litt uferdig ut i livet – nettopp for å bevare det innovative. Det er dette litt sprø men også alvorlige som grep oss i fjor. Det er ikke ofte en mangler ord, men i dette tilfellet kan vi bare si at dette må oppleves.

Canal Street er også fascinert av filosofien deres. Franje mener at alle er artister, de diskriminerer ikke, men vil la alle uavhengig av profesjon eller sjanger bidra. Denne åpenheten er kanskje svaret på alle rarietetene, snurrepiperiene og underlige ideene de setter ut i livet.

Les mer om Franje her: www.franje.nu