I forkant av enkelte konserter er det vanlig å starte med et supportband. Under to av Canal Streets konserter i Bakgården vil forfattere gi litterære opplevelser som oppvarming til kveldens musikkarrangement. Dette er en del av Canal Streets satsing på ”Lyrikk og musikk” og gjennomføres i forbindelse med at Aust-Agder bibliotek og kulturformidling skal arrangere NM i litteraturformidling fredag 27. juli.

Onsdag 25. juli, kl. 18.00 i Bakgården.
Forfatter Didrik Morits Hallstrømer Litteratursupport i forkant av konserten med Tango Ensillado. Didrik Morits Hallstrøm har skrevet boka Du er ikke død før jeg slutter å elske deg, som kom ut på forlaget Cappelen Damm i 2011. Boka har mottatt strålende kritikker og Knut Faldbakken, som valgte boka som en av sine favoritter i fjor, sier “En stram, poetisk, gatesmart saga fra Oslos nattside om et urolig sinn i drift. Troverdig og feberaktig uvirkelig på samme tid.”
Didrik Morits Hallstrøm er fra Oslo, bor i Volda hvor han driver sitt eget design- og reklamebyrå.

Torsdag 26. juli, kl. 18.00 i Bakgården
Forfatter Benedicte Meyer Kroneberg står på scenen som Litteratursupport i forkant av konsert med Inger Marie Gundersen. Benedicte Meyer Kroneberg debuterte med Ingen skal høre hvor stille det er i 2010, og har i år utgitt boka En rettferdig krig. For debutboka ble hun nominert til Sørlandets litteraturpris med motivasjonen ”Kroneberg klarer på en imponerende måte å språkliggjøre et barns møte med ustabil hjemmesituasjon og uforståelig voksenverden. En mors psykiske problemer sett med barneøyne er sterk lesning. Dette er årets beste debutroman.” Benedicte bor på Hisøya og arbeider til daglig som lærer på St. Franciskus skole.

Se: http://nmlitteraturformidling.wordpress.com/