Ord, litteratur og lyrikk er nært sammenbundet med musikk. Også i år vil Canal Street by på et knippe av muligheter til å utforske dette.

Utvalget består av Litteraturjam og konsert med Håvard og Simen Rem. I tillegg har vi et spennende samarbeid Aust Agder Bibliotek og Litteraturformidling. Disse arrangerer NM i litteraturformidling 27. juli. En av jurymedlemmene er Espen Beranek Holm. Erfaringsmessig har publikum satt svært stor pris på disse lommene med fokus på språk og ord.

Sønn av en sønn

Bidragene i år er Håvard Rem som nettopp ga ut sin 10. diktsamling “30 40 50” og feiret dette med konserter sammen med sin sønn Simen. Sønn av en sønn er poesi og musikk, resitasjon og sang, tekst og gitar, far og sønn, to generasjoner, en duo, en kveld nær deg. Håvard Rem er dikter fra Eydehavn med ti diktbøker – fra “Kall på heltene” (1977) til “30 40 50” (2012). Poesi til ti platealbum bl.a “Cohen på norsk”. Simen Rem er gitarist, vokalist, låtskriver. Han har gjort nesten hundre konserter og debuterer med album 2012.

“Sønn av en sønn” Håvard & Simen Rem m/venner hører du på Lindvedske hus kl. 19.00 på onsdag 25. juli. Det er gratis.

Litteraturjam

Litteraturjam er et spennende og suksessfullt konsept, som Canal Street har hatt over flere år. Disse jammene har ofte blitt små oaser i et mylder av festivalliv, der en kan roe litt ned, lytte, ta inn andres tanker og flytte seg litt ut av virkeligheten. Programmet er et overflødighetshorn av forfattere, litteraturformidlere, fortellere og  bibliotekarerer som alle vil bidra til å skape denne kvelden. Har du selv en dikter, forteller eller formidler i magen, så meld deg på! Alle kan bidra. Kvelden skal skapes gjennom en sammensmelting av musikk og litteratur. Noe planlagt og noe blir til mens vi går.

Litteraturjam får du med deg på Lindvedske Kafe kl. 19.00 på torsdag 26. juli.

NM i litteraturformidling

Nytt av året er NM i litteraturformidling. I løpet av en sommerkveld på Sørlandet skal Norges beste litteraturformidler kåres av en faglig bredt sammensatt jury. Arrangementet foregår under musikkfestivalen Canal Street. Hvem er den beste litteraturformidleren: Forfatteren selv, bibliotekarene, en skuespiller, en lekperson eller en fan? Litteraturformidling er en kunstart og et viktig fag.

Juryen som skal bedømme deltakerne består av:

  • Espen Beranek Holm (juryleder) – komiker og musiker, har også gitt stemme til en lang rekke lydbøker. Har i over 30 år stått på et utall norske scener for å forsøke å formidle egen og andres litteratur.
  • Asta Busingye Lydersen – frilansskribent, artist i kulturgruppen Queendom og nestleder i Norsk Kulturråd.
  • Line Baugstø – forfatter og styreleder av Norsk forfattersentrum.
  • Torolf Kroglund – juryformann for Sørlandets litteraturpris og leder for Ibsen- og Hamsundagene.
  • Ådne Sekkelsten – daglig leder for Norsk Scenekunstbruk, regissør og skuespiller.

Fredag 27. juli 2012 skal litteratur-Norge kåre den beste litteraturformidleren i landet.

Del på: