Canal Street har gleden av å invitere til talentscenen UnderStreet 2012. Understreet foregår i Bakgården i Fagforeningens hus på Tyholmen onsdag 25. juli og torsdag 26. juli. Det blir kåret en vinner som får æren av å spille på vår hovedscene i 2013. I tillegg får vinneren et stipend på 50 000 kr fra Sparebanken+. Her kommer en beskrivelse av dem. Vi gleder oss. Kanskje vi kan si «I was there – in Arendal 2012» når disse talentene er blitt stigende stjerner. Vi heier!

UnderStreet artister 2012

Onsdag 25. 07

Ambitus – Lillesand
Ambitus er en gruppe bestående av musikkelever fra Dahlske videregående skole. Gruppa ble satt sammen i forbindelse med Ungdommens Kulturmønstring 2012. Festivalsjef i Canal Street Mats Aronsen ble svært imponert av hva bandet presterte under UKMs fylkesfinale i Arendal og tok ut bandet til å spille på festivalens talentscene UnderStreet.

Bandet består av:
Cristina Victoria Sepulveda Torp, Johannes Wilhelm Rønnevig, Martin Birkedal, Sverre-Mangor Innjord, Torbjørn Sebastian Aanonsen og Øyvind Skjerdal.

Mirage ensemble – Kristiansand
I landskapet mellom improvisert og arrangert musikk ønsker seksmannsbandet Mirage Ensemble å sette sammen medlemmenes individuelle uttrykk til et nytt og egenartet sound. Musikken blander akustisk, vital jazz med kraft og energi fra den britiske rocketradisjonen, og sikter slik så vel mot det intellektuelle som mot det allmenne publikum. I en musikkverden hvor alt er lov, streber bandet etter et sant, genuint uttrykk hvor publikums opplevelse står i fokus.

Trompet- Magnus Malmedal Drågen
Saksofoner – Joakim Bergsrønning
Trombone – Gisle Fuhr
Gitar – Marius L. Igland
Bass – Steinar Glas
Trommer – Baard Hvesser Kolstad

Andreas Eriksen – Risør
Sjangeren er Bluegrass blandet med alternative rock, Celtic, Roots og funk rock. Han har spilt gitar i 5 år. Han trives egentlig med å gå solo. Har et personlig uttrykk og legger følelse i spillingen.

Iglands Joviale Jaktlag – Kristiansand
Igland joviale jaktlag spiller hardt swingende jazz med grunnlag i den amerikanske tradisjonen der samspill, vitalitet og rå energi blir kombinert med moderne polyrytmikk og motivbehandling. Soundet er akustisk, ærlig og rått. Bandet har base ved rytmisk linje på Konservatoriet i Kristiansand.

Kvartetten består av:
Joakim Bergsrønning – TenorSax
Marius Igland – Gitar
Steinar Glas – Bass
Jens T. Nyland – Slagverk

Ingvild Homme – Skien
Ingvild er låtskriver og vokalist fra Skien som skal på festivalturné sommeren 2012. Hun kommer til å ha med seg band, og alle er til daglig er lokalisert i Kristiansand hvor de går på Musikkonservatoriet. Musikken er sjangerdefinert som singer/songwriter eller pop, og tekstene er personlige og skrevet på norsk.

Ingvild Homme på NRK Urørt

Torsdag 26.07

Thea Lundberg – Risør
Thea Green Lundberg fra Risør har holdt på med musikk hele livet og ble allerede i ungdomsskoleårene omtalt som den hvite bys nye musikalstjerne. I vår gikk hun ut av Dahlske videregående skole etter tre år på drama-linjen og til høsten flytter hun til Oslo for å satse for fullt på musikk og teater.

Kill Basa – Grimstad
Kill Basa er et Progressivt rockeband fra Arendal/Grimstad, som spiller ambisiøs musikk med elementer av pop og progressiv metall. Bandets forbilder består blant annet av Dream Theater og Red Hot Chili Peppers. Alle i bandet hører på veldig forskjellig musikk, som bidrar til å gjøre låtene veldig varierte, uten at det går utover «the overall sound». Bandet har i løpet av de siste to årene gjort en rekke konserter.

Thea Stapnes – Birkeland
Thea Stapnes er ei Birkelandsjente som fyller 22 år i august. Hun debuterte med sin aller første EP i mai og kommer til å spille en del interessante konserter i 2012. Sittende bak sitt kjære Nordstage el-piano fremfører hun sine egenkomponerte låter med innfløkte akkorder og særegen stemme. Kall det gjerne piano-pop, referansene går gjerne i retning av Regina Spektor, Cat Power og Marit Larsen. Thea har komponert musikk i noen år nå og hun har et solid liveband med seg i ryggen, men stiller gjerne opp på konsert både i duo- og soloformat.

PPD – Arendal/Birkeland
PDD er en tromme-/perkusjonsduo som består av Stian Stapnes og Henrik Langerød. Gutta ble uteksaminert fra Musikklinja ved Dahlske videregående skole i år. Henrik spiller til daglig i rockebandet Wango. Stian spiller bland annet med sin søster Thea Stapnes og Thea Lundberg som også skal opptre på talentscenen. Duoen ble dannet i 2011 og har gjort en rekke konserter i distriktet.

Folkefiender – Arendal/Kristiansand
Ego (Kristian Kristiansen) 24 år fra Søgne og Karsten (Karsten Dahl Marcussen) 23 år fra Arendal er Folkefiender. Begge har holdt på med hver sine soloprosjekter, Ego med bygdealbumet sitt Luxusboms, og Karsten med EP’en sin A-Zoo.

De har jobbet med mange store navn (Big Ice, Oral Bee, Soul Theory, Jaa9(Jaa9&OnklP), Nico D ++++).  Det siste året har de blitt en av de store og mystiske raphåpene fra Sørlandet!

Musikken er et produkt av omgivelsene deres og livet generelt, med tunge beats og et helt eget sound. I midten av mars måned i år undertegnet Folkefiender platekontrakt med Fevik selskapet, Kallemann Records. Debut albumet er Spilt inn hos Bård Torstensen (Clawfinger) og blir å finne i fysiske og digitale butikkhyller i sommer.

Vurdering/jury

Framførelsen på Talentscenen vil vurderes og juryeres av en fagjury bestående av profesjonelle musikere og fagfolk innenfor musikkbransjen.
Juryen består av: Ole Kelly Kvamme(musiker), Liv Stoveland (lærer Dahlske Videregående skole / musiker, Rolf Christensen (lærer Universitetet i Agder / musiker).