Vi har ventet lenge og gledet oss enda lenger – men i dag er endelig Canal Street i gang. Og for en dag det skal bli! Fyrjazz, kirkegårdskonsert og bestillingsverk på en dag. I tillegg til parader, formiddagsbrass, tango, unge talenter, litteratur og ikke minst Night Sessions i et transformert kulturhus!

Det er barna som får gleden av å starte moroa i dag, når BarneStreet åpnes på Kanalplassen kl. 11. Anført av barnas eget band, Bare Barn Band blir det musikk og moro og barneparade!

Kl. 12 er det tid for den tradisjonelle Street Parade, og gatene fylles med glade musikanter og smektende gla’ jazztoner. Som vanlig med Lillegaard Trad Band i spissen.

Når du kjenner at magen ber om lunsj kan du ta turen til Strand kafe ved Poppes plass og få med deg gratiskonsert med Indre Torungen Brass. Dette starter kl 13. Vi anbefaler kaffe og munke til!

Kl. 14 har Lillegaard Trad band forflyttet seg fra byens gater til Plankemyra bo- og omsorgssenter. Her blir det årgangsjazz av beste merke!

I Bakgården er det duket for framtidas headlinere? Talentscenen UnderStreet med unge, friske, sprudlende, nybada og dyktige artister. På festivalens koseligste scene fra kl. 14.

På lille Torungen fyr skal festivalen offisielt åpnes, og det kommer til å bli en nydelig konsert i havgapet, med Kari Bremnes og Ketil Bjørnstad. Husk å beregne god tid ut til fyret! Les mer om transportmuligheter her.

Liker du deg bedre på land, så kan vi absolutt anbefale Tango Ensillado i Bakgården. Dansegulvet er nok ikke så stort, men begjæret og lidenskapen desto større. Konserten starter kl. 18.

På Café Lindvedske har du mulighet til å utforske kombinasjonen musikk og lyrikk. Forfatter Håvard Rem og artist Simen Rem framfører «Sønn av en sønn» fra kl 19.00.

Det har allerede vært en dag spekket med opplevelser, men det har faktisk bare så vidt begynt. Arendal kirkegård kommer til å bli fyllt med stor jazzmusikk når Nils Petter Molvær kommer med sin trio.

Vel tilbake i sentrum blir det fest i kulturhuset! Kl. 21 fremfører Christianssand String Swing Ensemble årets bestillingsverk «Etterskjelv». En musikalsk ekspedisjon ut i ørkenjazz, trapestakter i høye svev, snødekte topper, og mørke skjebner preget av suksess og tragedie, forenes med CSSE´s energiske varemerke. Og det ryktes om en avslutning som potensielt kan løfte taket… Dette bør du altså få med deg!

Fra kl. 23 presenterer vi et helt nytt konsept! Night sessions på Arendal kulturhus. Kulturhuset vil bli «transformert» og gjort om til en fantastisk arena for forskjellige typer musikk. Her er det party, jamsession, konserter, dans, en matbit og mingling.I kveld er det Raul Midòn (kl. 23.40), Megafon (DK) (kl. 22.45) og Jamsession med Solveig Andersen (kl. 01.00) som står på scenene.

Slipp deg fri – det er festival!