For en kveld! For en hitparade! For en fest! Morten Abel i storform!

Sam Eydes plass var full av forventningsfulle folk. Morten Abel kom ut i nyinnkjøpt hatt, men hadde ikke byttet ut sine dansetrinn. Vi har alle sett dem tidligere.

Stedet badet i rødt og lilla lys og velkjente temaer holdt folk igang med dansingen og nikkingen til velkjente pop-toner. Morten hadde fra første stund publikum i sin hule hånd. Bandet låt ekstremt bra og har tydeligvis en egen kontakt med Morten. Den fantastisk gode kordamen var veldig aktiv og var nesten like fremme på scenen som Morten Abel selv.

Publikum på Sam Eyde nikket ivrig med til Abels toner, men tok virkelig av da han begynte på låten «Will you be my lover». Unison hopping til takten er ikke hverdagskost på Sørlandet. Publikum sang med, og tok til tider over låten.

Herfra var det elektrisk blant publikum, og det var folk i alle aldre som innrømmet at han var en av deres yndlingsartister. Det var også allsang i publikum til en hver tid. Hitene til Morten Abel kom på løpende bånd.

Hvis han ville, kunne han fortsatt med sin hit-parade frem til vi hadde fått vår kirkekaffe på søndag.

Ekstranummeret er kanskje en av Norges mest morsomme låter noensinne, særlig da låten handler om en taxi-tur hvor man bare blir med på turen. Sam Eyde sang unisont «You don’t have to be gay to make a fred feel good ok» da han presenterte sin låt «Birmingham ho».

Til syvende og sist er Morten en formidabel formidler av popmusikk, som han har gitt ut i over  tredve år. Og i alle disse tredve årene har vi elsket det han gjør. I dag var det Arendals tur til å elske.

Del på: