En gitarist med en unik musikalsk visjon og personlighet. Eivind Aarset er en av Nordens fremste og mest etterspurte gitarister, og hans karriere vitner om en sjelden kvalitet og originalitet. Han kompletterer Arendal sessions: Dette blir et utrolig spennende jazz-laboratorium!

Eivind Aarset (1961) er kjent internasjonalt særlig for sin elektroniske stil. Etter utdannelse i musikk ved Universitetet i Oslo (1983) ble han med i Ab und Zu og bidro til flere utgivelser av Bendik Hofseth. Tiden ga Smugetprisen i 1992. Han skrev bestillingsverk «Q» til Vossajazz 1991, og senere «Metamorfoser» for Rikskonsertene 1994. Til Maijazz 1997 laget Aarset bestillingsverket «7», som ble grunnlaget for hans første egne utgivelse:

Hans debut på Jazzland Recordings med ”Electronique Noire” (1998) ble av New York Times omtalt som “..en av de beste post-Miles elektriske jazz album”. Plata vakte oppsikt internasjonalt.
Denne ble etterfulgt av Light Extracts (2001) og Connected (2004); alle på Jazzland. Sonic Codex (2007).

Som en av Norges mest etterspurte gitarister, har Eivind Aarset jobbet med Jon Hassell, David Sylvian, Bill Laswell, Jan Garbarek, Paolo Fresu, Marilyn Mazur, J.Peter Schwalm, Mike Manieri, Marc Ducret, Michel Benitas Ethics, Martux-M, Stefano Battaglia, Michele Rabbia, Talvin Singh, and Andy Sheppard. Han har også spilt med Dhafer Youssef, bade live og I studio.

Han ble også kjent gjennom samarbeidet med Nils Petter Molvær og deltakelse på hans Khmer (1998) og seinere utgivelser med Molvær.. Aarset har også bidratt på utgivelser med Jan Eggum, Bjørn Eidsvåg, Arild Andersen, Bugge Wesseltoft, Mari Boine, Rebekka Bakken, Marilyn Mazur, Ole Edvard Antonsen, Unni Wilhelmsen, D’Sound, Ketil Bjørnstad og Lillebjørn Nilsen. Han var også med på Jan Gunnar Hoffs Free Flow Songs (2005), samt i trio med Paolo Fresu og Dhafer Youssef.

ARENDAL SESSIONS 2014
Canal Street viderefører suksessen Arendal Sessions under ledelse av Bugge Wesseltoft. Totalt vil Arendal sessions romme ca 10 ulike musikere.
Arendal Sessions 2014 blir et fantastisk lag av spennende og erfarne musikere, – som i ulike sammenhenger har spilt sammen tidligere, om ikke alle samtidig. Nå får de sjansen til å bo og arbeide sammen over flere dager!
EIVIND AARSET, MARILYN MAZUR (US/DK), LARS DANIELSSON (SE), CÆCILIE NORBY (DK), BUGGE WESSELTOFT, NILS PETTER MOLVÆR vil i løpet av festivalen bo sammen, og gi konserter, jamsessions og masterklasser hele uka!