En liten ferjetur ut fra byen, og der ligger denne lille, vakre holmen som Arendalsfolk i generasjoner har tøffet forbi i sjekta…men hvor de færreste har vært i land. Vi inviterer til stilig og hyggelig ettermiddagskonsert!

Her har det vært fyr og fyrvokter i egen bolig, og fra 1904 fyrlykt, dessuten diverse maritim virksomhet, båtverksted med mer. Navnet kommer fra at det ble lagret tømmer til Skottland på holmen. Den hadde fra 1885 et lite innseilingsfyr innebygget i en karnapp i det sørvestre hjørnet på boligen til fyrvokteren. I 1904 ble det bygget en egen fyrlykt. Boligen ble flyttet til fastlandet i 1925, mens fyrlykta ble erstattet av en rundtlysende lanterne i 1956.

Det er nå i privat eie. Nå har vi fått muligheten til å bruke stedet og holmen som konsertarena til sommeren. Tusen takk til eier Preben Asbjørnrød!

Vi inviterer til et stilig, laidback ettermiddagsparty med dette elskede New Orleans – orkesteret: Magnolia Jazzband.

Hit kan man komme med ferge eller privat båt, motorisert eller for seil eller årer! Her blir det selvsagt konsertlytting og kanskje en svingom på bryggekanten, muligheter for å bade og stupe til musikken, passende mat og drikke både på tallerken og i stettglass, soling og avslappende aktiviteter utover ettermiddagen.

Magnolia Jazzorkester er svært populære i Arendalsområdet, selv om det er noen år siden sist besøk. I mange år besøkte de Griegfestivalen, og ble gjennom sin enorme spilleglede og medrivende musikalitet voldsomt populære i Arendal. Vi følte at det var på tide med et nytt møte med dette fantastiske orkesteret!

Magnolia Jazzband (MJB) ble startet i 1972 av trombonisten Gunnar Gotaas. Magnolia er et av de få band som spiller New Orleans Revival Jazz, en stilart som har fått sitt navn fra det at den ble oppdaget av musikkforskere på omkring 1940-tallet og da fikk en utbredt popularitet og ny blomstringsperiode. Musikkstilen bandt sammen tradisjonell jazzmusikk og rhythm and blues. New Orleans-musikere har alltid kombinert musikalske genre fritt, og dette er et av kjernepunktene i jazzens utvikling. I kirkene svingte gospelrytmene, og «brassbands» spilte rytmisk musikk ved begravelser og parader, og sammen med elementer fra blues og ragtime, utviklet New Orleans-jazzen seg, med sitt helt spesielle «beat». Mange kjente musikere (bl.a. King Oliver og Louis Armstrong) utvandret fra New Orleans omkring 1920, men de som ble tilbake i hjembyen beholdt også en helt spesiell egenart, slik som f.eks. Percy Humphrey, «Kid» Thomas og «Sweet» Emma Barret.

Den dag i dag finner man fortsatt et musikalsk og kulturelt mangfold i New Orleans, og Magnolia Jazzband er en verdig representant for dagens spillestil her hjemme på berget. MJB har blitt karakterisert som et av de mest «rotekte» norske jazzband, som forsøker å spille denne genuine, innfødte New Orleans-jazz, som har blues og gospel som utgangspunkt. Musikerne i MJB har gjort pilgrimsferder til New Orleans siden 1977, og flere av platene de har utgitt er spilt inn nettopp der.

Canal Street fredag 25. juli 
Lille Skottholmen kl 1500: Magnolia Jazzband

Del på: