Prøysendagene og Canal Street samarbeider på Prøysens fødselsdag:
Gjør deg klar for en Prøysen du ikke har hørt maken til før! For mellom Alf Prøysen og Mississippi-blues har det ikke nødvendigvis vært en åpenbar forbindelse. Men her kommer det…

Tre av landets beste og mest rutinerte bluesmusikere, Amund Maarud, Henrik Maarud og Erik Harstad, har gjort det til sitt prosjekt å farge Prøysen blå. Og under Prøysen-dagene på Flademoen på Tromøy vil du på Prøysens 100-årsbursdag, den 23. juli, få oppleve nettopp en slik konsert. Canal Street og Prøysendagene samarbeider om konserten.

”Du må komme til et punkt der du har respekt, men ikke er redd for materialet du skal tolke”, sier Amund Maarud. Den Spellemannsprisvinnende gitaristen har, sammen med sine medmusikere, dykket ned i Alf Prøysens tekstunivers. Der fant de et stort bluespotensiale i tekstmaterialet i den forstand at Prøysen sier mye om lite og alltid med et stort hjerte.

Etter debutkonserten ved Prøysen-stua under Prøysen-festivalen i 2012, kunne Ringsakers Blads Ivar Bae melde om at ”denne konserten tok meg fullstendig. Jeg venter spent på fortsettelsen og ser allerede fram til 2014.”

Den meritterte Amund Maarud gjorde inntrykk på mange TV-seere da han framførte Prøysens ”Romjulsdrøm” under fjorårets ”Jul på Slottet” på NRK 1 med en sterk bluestolkning sammen med Kringkastingsorkestret. Der viste Amund Maarud at det finnes sårhet og styrke i Prøysens tekster og at bluesen er perfekt til å understreke disse følelsene.

Sammen med gitarist Erik Harstad, en sentral aktør i det norske bluesmiljøet de siste 20 åra, og sin faste makker Henrik Maarud bak trommesettet, skal nyskrevne melodier til Prøysens tekster framføres. Med seg har de Egil Stemkens på bass og lap steel. Amund Maarud jobber i disse dager med sitt femte soloalbum som slippes høsten 2014 på Snaxville Recordings.

Prøysendagene & Canal Street onsdag 23. juli 
Flademoen, Tromøy- kl. 1900: Amund Maarud band «BlåPrøysen«