Med de siste artistene Niko Valkeapää, Arendal Big Band, Eivind Aarseth Sonic Codex Orchestra, Frioms.org, Indre Torungen Brass og Canal Streets Husband er programmet for festivalen klart.

Vi har gleden av å presentere de siste artistene til årets line-up:

Niko Valkeapää er Norges viktigste samiske artist, i generasjonen etter Mai Boine. I mer en ti år har denne musikeren og poeten krysset kunstneriske og geografiske grenser og laget en fantastisk og helt særegen blanding av stiler og sjangere. Han har etablert seg helt i front av samisk musikk og kunst og har har turnert hele verden, bl.a sammen med Per Willy Aaserud, trompet og keyboard, – og Tom Rudi Torjussen, trommer og perkusjon. Niko presenterer vi i en unik setting på Store Torungen fyr!

Arendal Big Band under ledelse av Audun Dertz, trenger vel ingen nærmere presentasjon i Arendal. Mer enn 30 år som storband (tidligere Arendal Storband) og med utallige ambisiøse prosjekter og konserter på samvittigheten. Nå i disse dager aktuell meD stort Beatles-prosjekt. Under Canal Street i sommer kopler vi storbandet med Bugge’s Arendal Sessions og skaper en unik konsert sammen med Bugge Wesseltoft, Marilyn Mazur, Nils Petter Molvær, Lars Danielsson, Cæcilie Norby, og Eivind Aarseth! Dette blir en utrolig spennende!

Frioms.org
Lars Andreas Haug (tuba,trompet, trombone), Arild Nyborg (perkusjon, diverse) og Tom Rudi Torjussen (trommer og perkusjon) er et saftig og kraftfullt orkester, – alle bosatt på Hisøy i Arendal. Litt jazz, litt ambient, litt støy, vakkert og spennende – og masse moro.

Eivind Aarseth Sonic Codex Orchestra
Gitarfenomenet Eivind Aarseth har vi tidligere meldt som deltakende musiker til Arendal sessions – og nå er det også klart at han kommer med sitt kraftfulle Sonic Codex Orchestra – med Audun Erlien (bass), Erland Dahlen (trommer) og Wetle Holte (tromer, perkusjon, elektronics). Dette er forrykende!

Indre Torungen Brass
Stilig messingband med ambisjoner: Bandet består av byens 25 ivrigste messingblåsere og slagverkere. Ensemblet ble startet for over 10 år siden og har i sin nåværende form full brass band besetning.

Canal Street Husband på jamsessions
Dette utrolige bandet har gledet Canal Street – publikum i over 10 år, spilt med ”alle” på den norske og utenlandske jazz-scenen, – som f.eks Bill Evans, Randy Brecker, Gypsy Kings, Bo Kaspers, Farmers Market, for bare å nevne noen. Espen Larsen, gitar, – Rasmus Solem, piano og vokal, Ole Kelly Kvamme, bass – og Tom Rudi Torjussen, trommer, – …og selvsagt sammen med Bugge og gjestende musikere