Vil du ha en Canal Street – konsert hjem i stua eller i hagen? Vi har to fiks ferdige konserter – vi mangler bare sted. Vi inviterer Arendals innbyggere til å åpne hus eller hage for en hyggelig før-festivalkonsert.

Utfordrer og inviterer Arendal befolkning
Som en spennende oppkjøring til festivalen i juli – for å trigge sommerstemning og festivalforventninger – inviterer og utfordrer vi Arendals befolkning til å åpne sine hus, hager og brygger – og ta imot en Canal Street – konsert. En konsert som vi har helt fiks ferdig og klar!

Dogme-konsert
Ideen er såre enkel – men genial: Vi har en artist(er) som vi tilbyr, pluss evt. lydanlegg og folk til å hjelpe til. Du må stille med en arena eller scene. Det kan være stua di, kjøkkenet, hagen eller kanskje brygga, om du har en slik. Dogmet: Vilkåret er bare at konserten må være offentlig, dvs at den er åpen for alle, samt at den foregår i det private rom.
Selvsagt er det fullt når det er fullt, – men altså, det skal ikke være en privat konsert. Derfor vil den bli annonsert. Det vil også være en liten inngangsbillett, for å dekke kostnader.

Konserten kan være på kveldstid eller dagtid, primært fredag, lørdag eller søndag en gang før Canal Street som starter den 23. juli. Sammen finner vi fram til riktig dag og tid.

Programmet
Første konsert går av stabelen i stua til Ole Kelly Kvamme og Mari Aanonsen på Eydehavn lørdag 24. mai kl 20 og utover. Stuekonsertene som ekteparet Mari & Ole Kelly har holdt på med noen år har på mange måter vært utgangspunktet for denne spennende ideen og konsertrekken, så derfor drar vi i gang Nabolagskonsertene her. Programmet for kvelden er jazztrioen Let’s get Lost og Solveig Andersen (vokal) & Ole Kelly Kvamme (bass). Musikken starter kl. 21.

De to neste konsertene, som altså ikke har noe arena/scene ennå, er:

Store talenter fra Dahlske videregående skole i Grimstad:
Synnøve Knutsvik, vokal og piano. Hun er 18 år fra Iveland, og er tatt ut til å spille på hovedscenen på Canal Street, og Scarlet Sea (Elisabeth Madsen og Torstein Hamran, 17 og 18 år gamle fra Grimstad). De vant Canal Street’s talentscene i 2013, og skal også spille på Canal Street i sommer (besetning er vokal, piano og gitar).

Singer/songwritere fra Arendal og faste musikere på No9 Social Club:
Jan ThygesenEgil ØdegårdHåkon Christensen – alle gitar og sang. Jan og Egil med mange ti-års karrierer bak seg, både som solo og bandartister, og begge med nye album ute i 2013. Håkon er en ferskere live-artist, men er vel den som har spilt på flest Social Club konserter med sine nydelige Nick Drake-tolkninger.

Og om interessen og pågangen blir stor, har vi enda en konsert i ermet…

Canal Street utforsker grenselandet
Dette konsertkonseptet er banebrytende, – vi tror ingen har gjort dette slik før. Canal Street ønsker å utforske grensene mellom privat og offentlig sammenheng. Rammene er der, men avstanden mellom aktør og publikum er liten. Det ligger an til tette og spennende møter.

Samtidig ønsker vi å oppsøke nabolagene og peke på at Arendals ulike bomiljøer og utkanter er høyst relevante i en samfunns- og kultursammenheng. Her skjer det mye bra og fint og spennende, og ikke bare i sentrum eller i de konvensjonelle visningsarenaene. Dette har alltid vært Canal Streets agenda: åpne opp skjulte steder og hemmelige rom og gjøre dem tilgjengelige i en ny kontekst.

Vi er spent på hvem som vil ha besøk av oss – og ønsker velkommen til nye magiske opplevelser! Interesserte kan henvende seg til undertegnede.

Her er link på facebook til den første Nabolagskonserten – til lørdag 24. mai hos Mari og Ole Kelly på Eydehavn

https://www.facebook.com/events/224111074464653/?fref=ts