Maj Britt Andersen, Bare Barn Band, Kristin Blakstad teaterworkshop, åpen scene, sjørøvershow, barneparade, og masse gøyale aktiviteter! BarneStreet er på syvende året og smeller til med Pang og moro og litt mystikk!

BarneStreeet ønsker å gi barn og unge en god festivalfølelse gjennom  musikkopplevelser  og mulighet for lek og bevegelse både på Kanalplassen og på Buøya. Vi smeller festivalen i gang med en rytmisk parade, hvor de barna som ønsker å delta tar med egne rytmeinstrumenter og danser gjennom gatene sammen med BarebarnBand. Ved siden av BareBarnBand kan du på Kanalplassen oppleve selveste MAJ BRITT ANDERSEN med sitt ”Onger er rare”  og Kristin Blakstad med en spennende teaterworkshop.

Bli med, så lager vi Kanalplassen om til byens barnefestival !
Her kan du gjøre masse gøy! Her kan du høre masse fin musikk, Kanskje du kan spille noe selv også? Hoppe tau, sjonglere, gå på stylter eller prøve deg med noen triks i ” manesjen”, vise en dans eller noen kule ” moves”?
På Buøya stiller vi med ulike leker og aktiviteter som kan være artig å bedrive når en ikke bader eller hører på musikk og show på scenen.

BarneStreet er blitt en hel egen festival inne i festivalen. Flere arrangementer hver dag under festivalen, en egen BarneStreet-base på Kanalplassen og egne t-skjorter markerer dette. Og en egen gruppe av barn og voksne som jobber med planlegging og gjennomføring av arrangementene. Til og med egne konferansierer og artistkontakter har BarneStreet.

ONSDAG: Bare Barn Band & Barneparaden åpner Canal Street!
Barneparaden & Åpningskonserten på Canal Street med elleville Bare Barn Band, – Det blir garantert gøyalt! Ta med rytmeinstrumenter, kle deg ut og bli med! Og så blir det konsert: Mye tull og tøys og nye og gamle , ukjente og kjente sanger som både store og små kan bli med å synge på. Bli med på en musikalsk reise Norge rundt med bil, båt, tog, luftballong og masse annet sammen med Dag Tynes, Leif Magnus Lilleaas, Ole Kelly Kvamme og Rasmus Solem. Åpningskonserten går av stabelen på Kanalplassen rett ved Pollen i hjertet av Arendal.

ONSDAG – FREDAG: Teaterworkshop for barn m/ Kristin Blakstad
Kom, bli med på en reise gjennom musikk, drama og bevegelse!
En workshop for barn i alle aldre hvor de får utforske rytmer, rim, sang, dans, improvisasjon i bevegelse, tekst og musikk. De får møte ulike karakterer på veien i fantasifulle verdener og muligheten til å opptre for hverandre underveis.

Det er ingen krav om tidligere erfaring med drama – alle er velkommen!
Kurset vil strekke seg over tre ulike økter/dager fra reisens begynnelse og slutt for en helhetlig opplevelse. Hver økt er likevel strukturert forholdsvis uavhengig av de resterende dagene, skulle det være et ønske om drop-in deltakelse.

Onsdag 23.juli – reisens begynnelse
13.30 – 14.30 5-8 år
14.45 – 15.45 9-12 år
16-00- 17.00 ungdommer over 12 år

Torsdag 24.juli – reisens midtdel
13.30 – 14.30 5-8 år
14.45 – 15.45 9-12 år
16-00- 17.00 ungdommer over 12 år

Fredag 25. Juli – reisens slutt
13.30 – 14.30 5-8 år
14.45 – 15.45 9-12 år
16-00- 17.00 ungdommer over 12 år

Kristin Blakstad er utdannet skuespiller ved
LISPA i London, og teaterpedagog/faglærer i drama ved Høgskolen i Oslo. Hun gikk på musikklinjen ved Dahlske videregående skole, er oppokst i Arendal men bor for tiden i London. Der underviser hun drama i grunnskolen, leder dramakurs for ungdom/voksne og jobber som skuespiller i teaterkompaniet Ananke m.fl.

Med hennes bagrunn i musikk, teater og bevegelse ligger hennes interesser i å kombinere de ulike områdene både i arbeid på scenen og i kurs med mennesker i alle aldre.

Hun gleder seg til å møte alle barn og unge i Arendal som ønsker å lære, leke, improvisere og dramatisere som en del av Barnestreets program i 2014

TORSDAG: Sangstund, Aktiviteter, konsert med bl.a Mathias & Pernille Fjalsett og hip hoperne Ubevisst & Forvirra, – pluss Åpen scene
Torsdag kl. 11 starter vi med en koselig sangstund for de minste barna!
Torsdagen blir ellers en salig blanding av masse gøyale aktiviteter, teaterworkshopen til Kristin Blakstad, åpen scene, og konserter fra scenen på Kanalplassen med bl.a de lokale barnestjernene Mathias og Pernille Fjalsett, samt Hip hop-erne UBEVISST & FORVIRRA.

Mathias har allerede gitt ut to album, enda han bare er 10 år, og har siden debuten blitt en erfaren konsertartist. Denne gang har Mathias fått med seg sin storesøster Pernille (13). Pernille har tross sin unge alder også lang fartstid som sanger. Det siste året har hun vært en
viktig del av Mathias sine konserter, og før dette var hun med i Jentegruppa Seven i fire år.

FREDAG: MAJ BRITT ANDERSEN med ”Onger er rare”

Maj Britt Andersen har gjennom et langt artistliv vært med på å gi store deler av Alf Prøysens enorme skatt evig liv. Gjennom ”Kjærtegn” (1992) og ”Dørstokken heme” (2004) har Andersen tolket både ukjent og kjent Prøysen-stoff. Med ”Onger er rare” står det som ligger Andersens hjerte aller nærmest – Prøysens barnesanger – for tur.

Mange – ikke minst alle barna som er Andersens største tilhengere – vil nok mene at det er på høy tid at barnesangene endelig får sine meget naturlige plass i Maj Britts etter hvert fyldige CD-samling. Siden det er lenge siden ”Folk er rare”, Maj Britts første barneplate, så dagens lys, er det på sett og vis et jubileum som markeres med ”Onger er rare”.

Her får vi flotte versjoner av allemannseie som ”I bakvendtland”, ”Bolla Pinnsvin”, ”Hompetitten”, ”Lille måltrost” og ”Så seile vi på Mjøsa” – den siste som en av to duoer med en annen totning, komikeren Gustav Nilsen, som synger og rapper Prøysen som aldri noen har gjort det tidligere. Dessuten har Geir Holmsen skrevet musikk til Prøysen-tekster som ikke har hatt melodi tidligere – ”Tannvisa (Dingelingelingelei)” og ”Det var en gang” og Maj Britt slår også et slag for barns favorittdrikk – tran….. Som en ekstra bonus er også tre av de aller mest kjente julesangene våre med på en egen CD: ”Romjulsdrøm”, ”Musevisa” og ”Julekveldsvise”.

Geir Holmsen har vært Andersens nære musikalske samarbeidspartner siden før ”Folk er rare” og er også arrangør, musikant og produsent denne gangen. Ellers har Maj Britt med seg et A-lag av musikere som Stian Carstensen, Paolo Vinaccia, Per Sæmund Bjørkum og Ivar Anton Waagaard og Steinerskolens Barnekor, med Maj Britt og Geirs datter Daniela, er også hjertelig tilstede på flere av sangene.

LØRDAG: Familieshow på Buøya, Eydehavn
Vi følger opp suksessen fra i fjor og lager til et ellevilt familie- og sjørøvershow på Buøya. Det blir musikk, skattejakt og tull og tøys – sammen med elleville og folkekjære Bare Barn Band.
BarneStreet – gjengen er også til stede med leker og aktiviteter for store og små utover ettermiddagen.

Alt dette som en forfriskende og leken opptakt til ØYSTEIN SUNDE og bandet hans Meget i Sløyd videre utover ettermiddagen på Buøya.

Dette blir GØY!