Både Machine Birds (bildet), Synne Sanden, Steffen Jacobsen, og Elly Marvellous har tidligere deltatt på Understreet – og siden gjort seg bemerket nasjonalt! I år tar vi nye grep på talentscenen.

Talentscenen Understreet – i nytt format

Canal Street arrangerer talentscenen Understreet for sjette år på rad. I år er kafè NO9 på Tyholmen arena for arrangementet som vil foregå torsdag, fredag og lørdag under årets festival.

Historie
Gjennom hele Canal Streets 18 år lange historie har vi hatt et sterkt fokus på unge talenter på Sørlandet. Canal Streets jamsessions har alltid hatt en sentral plass i programmet og det har mer eller mindre vært et fast husband gjennom alle år bestående av Espen Larsen, Ole Kelly Kvamme, Tom Rudi Torjussen og Rasmus Solem. Alle disse er i dag etablerte musikere, – da festivalen var i sin barndom var i alle fall tre av dem fortsatt å regne som unge talenter. Satsningen ble satt i system med ”Nye Takter” fra begynnelsen av 2000-tallet og de siste 5 årene med Talentscenen ”UnderStreet.” Vi har gradvis merket en økt interesse både fra publikum og unge talenter. Flere tidligere deltakere har gjort seg bemerket nasjonalt. Vi nevner spesielt Synne Sanden, Machine Birds, Steffen Jakobsen og Elly Marvellous.

Nytt format / ny scene
Nye Takter / Understreet ble arrangert de første 5 årene i festivalteltet på Kanalplassen. I 2011 flyttet vi den til Bakgården (Fagforeningens hus) for å skape en mer intim ramme for artistene og publikum. I år tar vi ytterligere et grep og arrangerer på No9 i FN huset på Tyholmen. Her kan vi tilby en intim scene med topp lydkvalitet i en fantastisk atmosfære. No9 har siden kafeen gjenåpnet huset intimkonserter med topp nasjonale artister som for eksempel Vidar Busk, Daniel Eriksen, Øyvind Nypan, Bjørn Berge, Bugge Wesseltoft og til og med internasjonale legender som Michael Mainieri (US).

Egne låter og improvisasjon
I år retter vi et sterkere fokus på låtskriver kunsten og improvisasjon. Vår samarbeidspartner er som tidligere Sørnorsk Jazzsenter og Kulturkort for Ungdom (AA fylkeskommune), samt at vi benytter oss av kompetansen fra UIA og musikklinjene ved Vågsbygd VGS, Skien VGS og Dahlske VGS. Fagpersoner fra disse institusjonene vil danne en fagjury som kårer en vinner.

Arendal Sessions
Vi vil i 2014 også prioritere å involvere Talentscene-deltakerne i utvalgte deler av prosjektet Arendal Sessions, – særlig vil dette gjelde å gjøre Workshops / Masterclass tilgjengelig for spesielt interesserte unge. Det kan også være aktuelt med involvering i jamsessions. I år er aktuelle artister  Bugge Wesseltoft, Nils Petter Molvær, Lars Danielsson, Cæcilie Norby, Eivind Aarseth og Marilyn Mazur.

Påmelding og frist
For å melde deg på talentscenen ”Understreet” må du være fra Agder eller Telemark og være mellom 13 og 25 år (de fleste i evt. band må oppfylle kriteriene). Du må sende en demo eller lydfiler til nils@canalstreet.no – senest innen 15. juni.

Kontakt / mer info:
Nils Goderstad, ansvarlig Talentscenen, tlf 481 39 780, mail: nils@canalstreet.no