En forsommervarm kveld i en stue i et byggefelt i en by i Norge opplevde vi et møte mellom stua som konsertsted, unge talenter som rørte oss dypt og samholdet i hjemmet til noen. Vi snakker Canal Street sin stuekonsert hos Birte og Martin Runde i Arendal. I en lys og innbydende stue, med en vertinne som generøst geleidet oss inn, fikk vi noen sterke øyeblikk gitt oss av Scarlet Sea og Synnøve Knutsvik.

Tenk å åpne stua si for publikum! Stuekonserter som konsept ble startet av  Ole Kelly Kvamme og Mari Aanonsen Kvamme som fast åpner stua si på Eydehavn for musikere og publikum.

Nå var konseptet flyttet til Arendal sentrum – i et gult hus på høyden  med utsikt over havet og innover i landet.  Birte tok smilende  imot publikum – noen kjente og noen  ukjente. En blir vist en do  og en annen blir gitt en stol i det en samles i hagen i god  stemning før konserten. Samtidig gikk livet i huset sin gang med  mormor på besøk og rester fra dagens middag pent dandert i en  bolle på benken.

Det ble et spesielt møte der mellom det privat og offentlige. En kommer så nære. På en måte fordi det er noen som bor der, noen som har livene sine i det rommet som blir fylt. Samtidig kommer en rent fysisk nærme artistene, noe som gjør at levende musikk blir om mulig enda mer levende. Konsertopplevelsen vi fikk med Scarlet Sea (Elisabeth Madsen og Torstein Hamran) og Synnøve Knutsvik var absolutt helt fantastisk. Både Elisabet og Synnøve er tross sin svært unge alder, funnet en modenhet og en sikkerhet i stemmene sine. Scarlet Sea så sart og klokkeklar at vi holdt pusten. Synnøve Knutsvik viste et spenn i stemmen fra myk til kraftfullt følelsesladet som gjorde at gåsehuden kom frem tross sommerheten i stua. Vi gleder oss til neste konsert!