Siste påmeldingsfrist til vår spennende talentscene Understreet er 1. juli! For artister / band fra Agder og Telemark. Bilde her av fjorårets vinner Scarlet Sea fra Grimstad.

Talentscenen Understreet for sjette år på rad. I år er kafè NO9 på Tyholmen arena for arrangementet som vil foregå torsdag, fredag og lørdag under årets festival – fra kl. 13 – 16.

Historie
Gjennom hele Canal Streets 18 år lange historie har vi hatt et sterkt fokus på unge talenter på Sørlandet. Canal Streets jamsessions har alltid hatt en sentral plass i programmet og det har mer eller mindre vært et fast husband gjennom alle år. Satsningen ble satt i system med ”Nye Takter” fra begynnelsen av 2000-tallet og de siste 5 årene med Talentscenen ”UnderStreet.”  Flere tidligere deltakere har gjort seg bemerket nasjonalt. Vi nevner spesielt Synne Sanden, Machine Birds, Steffen Jakobsen og Elly Marvellous.

Nytt format / ny scene
I år arrangerer vi talentscenen på No9 i FN huset på Tyholmen. Her kan vi tilby en intim scene med topp lydkvalitet i en fantastisk atmosfære. No9 har siden kafeen gjenåpnet huset intimkonserter med topp nasjonale artister som for eksempel Vidar Busk, Daniel Eriksen, Øyvind Nypan, Bjørn Berge, Bugge Wesseltoft og internasjonale artister som Michael Mainieri (US).

Egne låter og improvisasjon
I år retter vi et sterkere fokus på låtskriver kunsten og improvisasjon. Vår samarbeidspartner er som tidligere Sørnorsk Jazzsenter og Kulturkort for Ungdom (AA fylkeskommune), samt at vi benytter oss av kompetansen fra UIA og musikklinjene ved Vågsbygd VGS, Skien VGS og Dahlske VGS. Fagpersoner fra disse institusjonene vil danne en fagjury som kårer en vinner.

Påmelding og frist
For å melde deg på talentscenen ”Understreet” må du være fra Agder eller Telemark og være mellom 15 og 25 år (de fleste i evt. band må oppfylle kriteriene). Du må sende en demo eller lydfiler til nils@canalstreet.no – senest innen 1. juli.

Kontakt / mer info:
Nils Goderstad, ansvarlig Talentscenen, tlf 481 39 780, mail: nils@canalstreet.no