Arendal Sessions er Bugge Wesseltoft sitt fantastiske prosjekt. Her samles verdensstjerner – ja en må si genier innen sine felt – seg til en liten smeltegryte av jazz. Disse stjernene gir oss nyskapende konserter, workshops med nære møter og store musikalske øyeblikk. Dere vil møte Nils Petter Molvær, Cæcilie Norby, Eivind Aarset, Bugge Wesseltoft, Lars Danielsson og Marilyn Mazur. For et panel av dyktighet!

Prosjektet Arendal Sessions 2014 er en «festival i festivalen». En egen del av Canal Street der musikere lever og jobber sammen under festivalen!

ONSDAG 23. juli

Kl. 21.00 – 23.00 Stor storbandkonsert!
Arendal Big Band m/Nils Petter Molvær, Cæcilie Norby, Eivind Aarset, Bugge Wesseltoft, Lars Danielsson og Marilyn Mazur

En fantastisk storbandsatsing sammen med Arendals eget storband helt i Norgestoppen: Arendal Big Band under ledelse av Audun Dertz – i to fulle sett. Og sammen med dette nordiske stjernelaget! En begivenhet rett og slett. Gå ikke glipp av sjansen til å oppleve moderne storbandmusikk av aller beste merke, og komposisjoner og arrangementer det virkelig ryker av!

Night Sessions Kulturhuset kl 2330 – 0200
Elektronikajam med Bugge Wesseltoft og venner
Og etter storbandkonserten får Bugge & co så vidt en liten pust i bakken før det braker løs igjen: Bugge & musikerne i Arendal sessions med en groovy elektronikajam.…kan det bli bedre? Kulturhuset nattestid byr på varierte omgivelser og alle rettigheter. Her kan du henge i baren, ta en dans i backstagebaren utendørs til dj’s, eller kose deg glugg til Bugges vibrerende jamsession utover natta!

TORSDAG 24. juli 

Workshops åpen for musikere, musikkstudenter & publikum 

 Musikere og musikkstudenter på videregående og høgskolenivå inviteres til å være med på disse spennende workshopene, dessuten får en sjansen til å spille med på konsertene på kvelden! Det er også åpent for publikum. En unik anledning!

Kl. 11 – 13: Eivind Aarseth & Lars Danielsson (SE) Stringworks Gitaristen Eivind aarseth og bassisten Lars Danielsson inviterer strengemusikere til workshop!

Kl. 15 – 17: Marilyn Mazur rythmworks
Trommeslager og perkusjonist Marilyn Mazur inviterer til workshop!

Kl. 22.00: Eivind Aarseth Sonic Codex Orchestra

En gitarist med en unik musikalsk visjon og personlighet. Eivind Aarset er en av Nordens fremste og mest etterspurte gitarister, og hans karriere vitner om en sjelden kvalitet og originalitet. Hans debut på Jazzland Recordings med ”Electronique Noire” (1998) ble av New York Times omtalt som “..en av de beste post-Miles elektriske jazz album noensinne”. Plata vakte oppsikt internasjonalt. Denne ble etterfulgt av Light Extracts (2001) og Connected (2004); Sonic Codex (2007) – alle på Jazzland. 

OBS: Dessuten spiller altså Marilyn Mazur med sitt fantastiske Pulse Explosion på Hovedscenen ca. kl 20.30 denne kvelden – og da også kanskje sammen med unge musikere fra workshopen!

FREDAG 25. juli

Arendal Sessions – Kulturhuset

Workshops åpen for musikere, musikkstudenter & publikum

Musikere og musikkstudenter på videregående og høgskolenivå inviteres til å være med på disse spennende workshopene, dessuten får en sjansen til å spille med på konsertene på kvelden! Det er også åpent for publikum. En unik anledning!

Kl. 11 – 13: Cæcilie Norby vocal works – m/ Inger Marie Gundersen & Anne Marie Giørtz 

Den danske stjernevokalisten inviterer til workshop for sangere – der bl.a Inger Marie Gundersen og Anne Marie Giørtz deltar.

Kl. 15 – 17: Bugge Wesseltoft & Nils Petter Molvær laptop works
Bugge & Nils Petter inviterer til elektronika & laptop workshop
 

Kulturhuset kl. 19:00

Konsert m Cæcilie Norby (DK) og Lars Danielsson (SE) – gjest: Bugge Wesseltoft
Cæsilie Nordby er en fantastisk jazzvokalist, kjent fra flere innspillinger, og også i Norge. Helt fra 1990-årene av har hun vakt internasjonal oppmerksomhet som jazzsanger og album under eget navn Cæcilie Norby (1995), My Corner of the Sky (1996), Queen of Bad Excuses (1999), First Conversation (2002), London/Paris (2004) og Slow Fruit (2005).

LARS DANIELSSON er en ledende svensk bassist (også piano og cello), kjent for flere samarbeid med verdenskjente og nordiske jazzartister, – som Michael Brecker, Jack de Johnette, Thad Jones, Joe Henderson, Mike Stern og Kenny Wheeler, svense Ulf Wakenius og Nils Landgren, samt norske Eivind Aarset på gitar og Nils Petter Molvær .

Kulturhuset kl. 21:30

Bugge Wesseltoft & Nils Petter Molvær m/ Mungolian Jetset, Eivind Arseth .fl
Nils Petter Molvær er en av de store innen europeisk, moderne jazz – en pioner i å kombinere jazz og elektronisk musikk. Han ble medlem av bandet Masqualero i 1982. I 1997 debuterte Molvær som soloartist på plate med albumet Khmer for den tyske kvalitetslabelen ECM – et utrolig sterkt album i grenselandet mellom jazz og andre sjangere med samplere og lydbehandlere, breakbeats, ambient og house. Med et salg på over 200 000 eksemplarer ble Molvær umiddelbart en ettertraktet konsertattraksjon i hele Europa. For albumet fikk han Spellemannprisen 1997.

Bugge Wesseltoft er en av Norges mest internasjonalt profilerte jazzmusikere, – både som pianist, komponist og produsent. På 1990-tallet beveget han seg over fra å spille i en nordisk jazztradisjon typisk for plateselskapet ECM til å spille i en retning gjerne kalt NuJazz, som er en variant av jazz med innslag av elektroniske og digitale elementer. Spesielt kjent er han for innspillingene og konsertene med New Conception of Jazz. Han har spilt sammen med blant annet Jan Garbarek og Arild Andersen, og ellers stort sett ”alle” på jazzscenen. Bugge har fått tildelt tre Spellemannpriser.

Kulturhuset 23.30

Jamsession med Bugge & Husbandet 

Bugge, jam og Husbandet! Nå er vi skikkelig varme i trøya, og dette utrolige bandet har gledet Canal Street – publikum i over 10 år, spilt med ”alle” på den norske og utenlandske jazz-scenen, – som f.eks Bill Evans, Randy Brecker, Gypsy Kings, Bo Kaspers, Farmers Market, for bare å nevne noen. Vi er klar for nok en kveld med Espen Larsen, gitar, Ole Kelly Kvamme, bass – og Tom Rudi Torjussen, trommer, – …og selvsagt med Bugge!

Lørdag 26.juli

Kulturhuset kl. 21.00 – 23.00
Scheen Jazzorkester

SørNorsk Jazzsenters eget store jazzensemble er et fullblods, profesjonelt jazzorkester med en moderne, kontemporær stil og låtmateriale. Med Audun Kleive i spissen presenterer de bestillingsverket ”Auduns Univers”. Scheen jazzorkester består av 13 profesjonelle musikere fra Grenlandsområdet, og ble startet i 2010. De har i de første årene utviklet og formidlet både egne versjoner av norske slagere (”Norsk Standard”) og egne verker og komposisjoner av bandets musikere. Scheen Jazzorkester (SJH) har i dag status som et regionalt ensemble for Sørnorsk Jazzsenter.