Trioen Frioms.org lager musikk som ikke lar seg plassere i noen musikalsk bås, og de tilbød i dag publikum på Poppes plass en reise gjennom ukjente farvann.

Trioen består av kjente navn, med Arne Nyborg på perkusjon, Tom Rudi Torjussen på slagverk og Lars Andreas Haug på tuba. Eller varianter av tuba bør jeg vel si, for denne mannen er kjent for å gi blåseinstrumentet sitt uttrykk vi aldri har hørt før. Arne Nyborg har turnert over store deler av verden med perkusjonsgruppa Stomp, og Tom Rudi Torjussen har etterhvert spilt i så mange konstellasjoner at det ikke er plass til å nevne alle – annet enn at de alle har høy musikalsk kvalitet som fellesnevner.

Som Lars Andreas Haug forklarer fra scenen, så vitner trioens navn om deres prosjekt: omsorg for den frie musikken. Unektelig et kledelig navn som står til det musikalske uttrykket.

Vi får servert et mangfold av lydinntrykk. Alt fra seige, klagene tubatoner til smektende eksotiske rytmer. Musikere som leker, stryker ømt og herjer med sine instrumenter. Det er groovy rytmebasert, men de beveger seg i et landskap som få har vandret i før. Absolutt et spenstig valg av CanalStreet å tilby dette som gratiskonsert på dagtid. Med så dyktige musikere er det umulig å ikke la seg rive med av rytmene og energien, og lekenheten de demonstrerer gjør oss nysgjerrige og mottakelige.

Til slutt får vi en helt spesiell overraskelse, når trioen inviterer sin gjest opp på scenen, Rolf Magne Asser. Et hemmelig ess i ermet! Som bidrar med strupesang! Det er rart, attpåtil ganske sært, men de fire på scenen kler det og de gir det til oss i en utrolig fin og ja, omsorgsfull, innpakning. Herlig med fri flyt i Frioms.orgs varme hender – det tåler vi herved mer av!

Foto: Gerrick Robinson

Del på: