Her gir vi dere en jill liten stemningsrapport fra gårsdagens hovedkonsert på Sam Eydes plass.

Lokal perle

Dagens overraskelse Synnøve Knutsvik – en liten dame med en stor stemme. Sammen med sine sorte og hvite tangenter fylte hun hele hovedscenen med sin tilstedeværelse og røst. Det var melankolsk og personlig, men etter hver sang lurte et lite smil. Vi lot oss svøpe inn i de nydelige tonene sammen med en den svale skyggen som parallelt bredde seg over Sam Eydes plass. Det hele var stemningsfullt, ettertenksomt og vakkert. Gledelig blir det å følge denne dama fremover.

Broderlig alvor

Spekket med selvtillit, høyt driv, stor rotasjon på det instrumentale. En konsert som best kan beskrives som en musikalsk raushet, rev publikum opp i taktgange fra bakerste benk på Sam Eides Plass. Boksåpner. Bandet innledet med låten «Jericho» som markerte en sterk åpning og vi ble trukket tettere mot scenen. Med ramme innslag av blåsere, sjarme, bass og et knøttlite horn ble vi manet til allsang og impulsive rytmiske utskeielser. Under «Face of the moon» var en proppfull Sam Eydes plass i fri utfoldelse og festivalfredagen i full blomstring.

Lissie

Vi ventet oss en knallbra liveopptreden fra en stjerne fra Amerika – og det fikk vi. For selvsagt har hun låtrepertoaret og en flanke av stødige musikanter, men det var nok utstrålingen som satte fyr på hovedscenen fredagskveld. Utstrålingen – og en noen gromme riff fra en flaksende elgitar.

Hun entret scenen til «Intergalactic» av Beastie Boys til stor entusiasme i stinn brakke. Vi var klare. Kameratelefoner og frierideklamasjoner (montert til ølpapp) ble strukket til været. «Bully» fikk oss til å vugge og «In sleep» fikk oss til å trampe, med andre ord hele hofteregisteret fikk satt seg på prøve i det hittene fra albumet, Catching a tiger, ble presentert. Lissie elsket Norge, hun elsket oss og vi elsket henne. Så kom “Shameless” fra siste album og rykninger gikk over i headbanging. Konserten gikk i rak retning mot rocken og leadguitarius fikk vist oss hva en stålstrenger kan gjøre når den er koblet til en høyttaler. Toppen av kransekaka var en mesterlig cover av Jokke og Valentinerne “Sola skinner”. Det var jammen gøy.