Kvelden krones av rockens dronning Patti Smith! Men da har vi alt vært gjenom et langt og variert program. Les programmet for torsdagen på Canal Street her.

Arendal Sessions musikerne Eivind Aarseth og Lars Danielsson har invitert musikere på videregående og høyskolenivå til å være med på workshop kl. 11, og publikum inviteres til å ta del i dette unike samspillet. Her får unge musikere muligheten til å spille med de erfarne, og kanskje også sjansen til å spille med på kveldskonsertene. I dag er det stringworks som er temaet. Workshopen kan du se på kulturhuset.

i BarneStreet-teltet på Kanalplassen blir det konsert med Mathias og Pernille Fjalsett. og hip-hop’erne Ubevisst & Forvirra. Kl. 13.30 er det teaterworkshop med Kristin Blakstad og det er som vanlig mange koselige aktiviteter for barna i teltet. BarneStreet starter kl 11.00

På Poppes plass kan du i dag hvile ørene til Frioms.org; en trio bestående av Lars Andreas Haug, Tom Rudi Torjussen og Arild Nyborg, med omsorg for det lekne og frie innenfor alle sjangere. Fra kl. 13.00, og det koster ingenting.

Kl. 13.00 er det også duket for årets talentscene UnderStreet. Unge, lokale musikere konkurrerer om å få spille på en av hovedscenene på neste års Canal Street. Tidligere vinnere er gårsdagens fyrgjesteartist Synne Sanden, Wango og Scarlet Sea (som spiller på flytescenen på Poppes plass på lørdag), så her er det absolutt mulig å få flott musikkopplevelser. På No9 på Tyholmen.

Kl. 15.00 blir det igjen workshop i regi av Arendal Sessions, med trommeslager og perkusjonist Marilyn Mazur (DK/US), på kulturhuset. Åpent for publikum, gratis inngang.

Fra kl 19.00 åpnes dørene for årets første hovedkonsert på Sam Eydes plass. Endelig! Vi har jo ventet på dette i et helt år. Først ut er kanadisk-keltiske The Real McKenzies. Avhengighetsskapende, heseblesende hardcore folkemusikk, høyenergisk punkrock, lidenskapelige ballader og støyende allsang. Puh! Må rett og slett oppleves. Deretter blir det Pulse Explosion med Marilyn Mazur (DK/US)- dette er en legende av en dame, som har turnert med de alle største innen jazzens verden, fra Jan Garbarek til Miles Davies.

Og så. Når mørket siger på, kommer vi til et av festivalens virkelig store høydepunkt. Rockens førstedame, Patti Smith skal spille på Canal Street. Det er ikke lett og gi noen kort beskrivelse av denne dama, som er et ikon for hele sin samtid innen rock og populærmusikk. Hun er rocka, kul, tøff, beinhard, myk og engasjert. Det kommer til å bli et minne for livet og et høydepunkt i festivalens historie. Vi gleder oss!

Arendal Sessions tredje workshop er med Eivind Aarseth Sonic Codex Orchestra, i kultuhuset kl. 22.00. Eivind Aarseth er en av Nordens fremste og mest etterspurte gitarister, med en unik musikalsk visjon og personlighet.

Deretter tar Nattskiftet m/ Rasmus Solem, Jan Willy Aaserud og Arild Nyborg over på Madam Reiersen fra kl. 23.00 og kl. 23.30 blir det Night Sessions med dj’s, Husbandet, Bugge Wesseltoft m.fl.

Ha en forrykende festivaltorsdag!