Camilla Susann Haug, med adresse Kolbjørnsvik i Arendal på femte året, har krøpet inn i hjertene til arendalittene, og er en selvfølge på Canal Streets jazzscene på Clarion Hotel Tyholmen. Hun ga ut sitt andre album i fjor høst; «Tusentrinnstrappa», og dette albumet ble presentert under kveldens konsert. Og for en nydelig konsert!

Hennes musikk er lyrisk, underfundig og vakker, som konferansieren introduserte Camilla Susann Haug med. Men det er sannelig bra trøkk i repertoaret også! Låten «Sei det som det e», skrevet av Georg Buljo, blåste godt i ørene. Tittellåta «Tusentrinnstrappa» handler om den trappa som er så grusomt tung å gå, selv om den bare har 137 trinn. Det handler livet, den delen som handler om å stoppe opp og vente på hverandre, prøve å være på samme trinn. Camilla er fra Mo i Rana, og hennes tekster framføres på klingende nordlandsdialekt. Hun minner oss på at det kommer en høst om ikke lenge, og synger om sterke damer, om nyansene i livet, om å klare seg selv. Tekstene er både alvorlige og morsomme.

Låter fra Haugs første album, «Noen ganger blått» fra 2007, ble også presentert, og Camillas klokkeklare stemme fylte salen og begeistret publikum stort. Lars Andreas briljerte på alskens blåseinstrument og skapte trampeklapp i salen.

Camilla Susann Haug (foto: Birgit Fostervold)

Camilla Susann Haug med sønn Oscar og mann Lars Andreas.

Med seg på scenen hadde hun Espen Berg (piano), Lars Andreas Haug (blås), Oscar Andreas Haug (trompet), Jo Skaansar (kontrabass) og Simon Olderskog Albertsen (trommer). Camilla så ut til å trives svært godt på scenen, og det må nevnes at hun er gift med saksofonisten og mor til trompetisten. Familien Haug er helt klart Canal Streets mestspillende familie i år!

Festivalhilsen Hanne
(Foto: Birgit Fostervold)

Se alle bildene på flickr:

Camilla Susann Haug