CC Cowboys stilte sporty opp på superkort varsel da Kim Larsen måtte kansellere på grunn av sykdom. Og en virkelig flott erstatning er de! Med et nylig utgitt album «Perfekt Normal» entrer de scenen på Sam Eydes Plass, og blir møtt med herlig, varm velkomst fra publikum. De har vært her før, og er på en måte blitt «arendalitter» fra Fredrikstad.

CC Cowboys er vel å regne som det optimale festivalband. Ja, Magnus Grønneberg og kompani – dere ser ut til å ha et helt eget grep på publikum! Vanskelig å avgjøre hvem som koser seg aller mest, bandet på scenen eller publikum foran Kultuhuset.

Med sin Gibson ES335 gitar kjører Magnus Grønneberg i gang første låt, «Magisk» fra 2015-utgivelsen «Til Det Blir Dag», og publikum er straks med. Neste låt ut er «Jern og Metall» fra albumet «Innriss» (2011).

Så kommer det alle har ventet på: Et kjapt gitarbytte til akustisk gitar, og Grønneberg og kompani kommer og tar oss alle sammen med Ole Paus-klassikeren «Nå Kommer Jeg og Tar Deg», som har vært en enorm suksess for CC Cowboys. Allsangen er offisielt igang!
Neste låt ut er «Uten Filter», som er åpningslåt på den nyeste utgivelsen «Perfekt Normal», før «Synder i Sommersol» og den smektende, tunge «Kom Igjen» sender folks armer og hender taktfast svaiende mot himmelen.

Bandet fortsetter i det lett melankolske hjørnet med «Det Magiske Ordet Unnskyld», også den et nytt bekjentskap på livescenen i Arendal. Rundt tre kvarter ut i settet skryter Grønneberg av Arendal, det er tydelig at bandet trives her. På overbevisende bra svensk roper han: «Vil Ni åka meeer?». Den bølgende folkemengden høres slett ikke ut til å være i tvil: «JAAAA!». Og nå blir stemningen helt «dødsrå», for nå kommer jammen «Tigergutt»! Litt ut i sangen får Grønneberg publikum med på en svært vellykket «call-and-response»-sekvens av «hei-hei-hei»-varianten, før hele Sam Eydes Plass trøkker til med solid allsang på refrenget. Allsangnivået øker ytterligere et par hakk idet bandet følger opp med «Vill, Vakker og Våt».

Et gammelt britisk teatersceneuttrykk sier «always leave them hungry». Og idet bandet går av scenen for så å komme inn og ta noen ekstranummer, er vi fortsatt sultne: «Harry» får allsangen til å runge nok en gang. Arendal blir aldri mette på CC Cowboys.

Hvilken låtskriver vi har i Magnus Grønneberg! Han har for lengst knekt koden for hva som skal til for å lage tekster og melodier som blir uforglemmelige «landeplager» – i positiv forstand. Publikum elsker det. Men man merker også at publikum tar like varmt imot det nyere og kanskje mer ukjente låtmaterialet.

Den vakre balladen «Kanskje Du Behøver Noen» avslutter bandets opptreden denne kvelden idet skumringen senker seg over byen – en sang som undertegnede finner seg smånynnende på etter konserten. Bra jobba, nok en gang, guttær!

– Trygve Knudsen
(Foto: Mona Hauglid)

Se frivilligfotografenes bilder på flickr!

CC Cowboys 2018

Del på: