MK’s Marvellous Medicine inntok hovedscenen kl. 17:40 på torsdag kveld. Bandet er en bluesrocktrio som består av frontfigur MK, eller Marie Kristin Dale, Stian Brungot og Felix Rudi. I 2016 vant de spellemannpris i blueskategorien, og de har ett album, én EP og to singler på samvittigheten. De har med andre ord hatt en knallstart på karrieren siden sin oppstart i 2013, og etter å ha sett konserten deres i går er det ikke vanskelig å skjønne hvorfor.

Det var ikke så mange mennesker ennå på Sam Eydes plass da bandet entret scenen, men det brydde de seg ikke noe om. Allerede under introduksjonen sto Dale der og vinket folk nærmere. Flere hørte på henne, spesielt blodfansen som var på plass med Marvellous Medicine-handlenett. Denne overbevisende energien varte i sterk grad gjennom hele konserten. Marie var overalt hele tiden og sjarmerte i senk med sin flotte stemme og sine herlige tekster som tok opp temaer som passa perfekt inn i sjangeren.

Alle i bandet har en utrolig flott utstråling. Det er ingen tvil om at de trivdes godt på scenen i går. Selv om bare Marie Kristin Dale hadde frihet til å bevege seg som hun ville, var det minst like mye bevegelse og innlevelse på de andre. Stadig flere folk våget seg fram på plassen og mot scenen. Det ble veldig god stemning selv om det enda var tidlig på kvelden.

Bandet sa ikke så mye under konserten, men siste sang ville MK introdusere, for hun mente den var noe flere kunne kjenne seg igjen i. Den handlet om at man så lett lyver til selv gode venner for å holde oppe en fasade, og hun hadde en klar beskjed: Ikke vær “fake”, vær ekte og si det som det er, og ikke vær redd for å være deg selv. Og dette var det som kom tydeligst fram med både henne og resten av trioen. De er hundre prosent seg selv – ekte og unike. Som en avskjed til fansen kastet til slutt MK ut et par gaver til et par heldige, bestående av én CD og ett handlenett. Det var et fornøyd band som gikk av scenen, og et fornøyd publikum som sto igjen.

IM K

Se bilder på flickr:

MK´s Marvellous Medicine 2018

Del på: