Heldige er vi som fikk plass i sal A og B på Clarion Hotel Tyholmen denne lørdagskvelden. Inger Marie Gundersen sin releasekonsert var en vakker opplevelse der vi ble kjent med hennes album «Feels like home». Det var en rørt Inger Marie Gundersen som fortalte at det var sterkt å være hjemme i Arendal og ha releasekonserten sin her under Canal Street.

Albumet «Feels like home» har allerede fått strålende kritikk i JazziNorge. Inger Marie Gundersen blir beskrevet som «balladeformidler i særklasse». Per Willy Aaserud, som også spiller trompet i bandet, har produsert plata. Rasmus Solem, pianisten, har vært co-produsent. Gundersen fortalte om et svært godt samarbeid og mye feel-good-energi i laget som har skapt denne plata.

På scenen har Inger Marie med seg et stjernelag; Jarle Vespestad (trommer), Hallgrim Bratberg (gitar), Audun Ramo (bass), Rasmus Solem (piano, orgel synth), Per Willy Aaserud (trompet/produsent) og selveste Bendik Hofseth (saksofon). Om Hofseths saksofonspill forklarte Gundersen at han er i stand til å gi gråstein gåsehud…

Gundersens femte album består av fortolkninger av ti nøye utvalgte låter. Gundersen setter sitt klare særpreg på alle låtene med sin fløyelsmjuke stemme. Den mollstemte versjonen av «Sittin’ on the Dock of the Bay» var helt nydelig. Låta «I Know These Hills» ble presentert på en drømmeaktig og vakker måte, der Hofseths saksofon og Solems koring bidro til at dette kanskje var kveldens høydepunkt.

Det så ut som Inger Marie Gundersen virkelig koste seg på scenen i kveld. Halvveis i konserten kippa hun av seg de høyhælte skoa. Håret var allerede utslått. Fans fra Sverige fikk egen hilsen fra Inger Marie, og sannelig ble en god venn hyllet med spontan bursdagssang på sin 60-årsdag! Og vi kan gratulere Inger Marie Gundersen med en strålende konsert og presentasjonen av et vakkert album!

Festivalhilsen Hanne
Foto: Birgit Fostervold

Se alle bildene på flickr:

Inger Marie 2018