Den lokale musikeren og komponisten Lawrence Scott Weiby spilte opp med sitt ensemble torsdag formiddag. I en ellers travel gate stoppet tilhørere på sin vei til og fra for å ta innover seg de harmoniske låtene som ble spilt under konserten.

Det er tredje gangen komponisten gjester Canal Street, og denne gangen har han med seg flere av musikerne som har gjort bidrag på blant annet hans første utgitte LP; «I died for Beauty» (2017), deriblant Geir Rørbakken på slagverk, Dag Lothar Kanestrøm på vokal og fløyte, og Kevin Miller på bass og tuba. I tillegg var Andreas Malde på kornett, Anne Dorthe Vimme på althorn, Trond Christoffer Kristiansen på eufonium, Randi Kvilaas på resitasjon, og Lawrence Scott Weiby selv på tangenter.

Det var et godt sammensatt og fullstendig timet samarbeid, hvor alt overlappet og samkjørte til perfeksjon på alle innslag. Låter som «The Pasture», «Jenny Kiss’d Me» og «La Belle Dame sans Merci» er basert på diverse poetiske verker, og kom til live i tolkningene fra scenen på Poppes Plass.

Innimellom gjenga Weiby kortere forklaringer til låtene, noe som passet fint inn i fremføringene. Liknende låter med poesi i grunnen som har blitt tonesatt, har gitt Weiby inspirasjon til sin andre LP «The Spider Holds a Silver Ball», som for øvrig er et dikt av den amerikanske forfatteren og poeten Emily Dickinson (1830-1886).

Weiby sier selv i et intervju med Arendals Tidende at: «Jeg har prøvd å skrive musikk for å utdype tekstene hennes. Jeg ble fascinert av hennes dikt. Man møter litt motstand når man leser de, og jeg liker at ikke alt sklir rett inn. Disse tekstene passet min måte å skrive musikk på.» Vi gleder oss til å høre den neste vinylplata!

Camilla
Foto: Elin Solbø Sunnarvik

Flere bilder på flickr:

Jazzbrønsj: Lawrence Scott Weiby