Før Sigvart Dagsland med band entrer scenen på Arendal Kirkegård møtes man av et fantastisk skue av mennesker som har fylt opp hele stedet. Det er en god og lun atmosfære, vinden blafrer forsiktig i de store hengetrærne og en melankolsk Dagsland åpner med sangen «Røst» fra sitt siste album (2016) med samme navn.

Dagsland forteller om bandets tragiske bilulykke i januar, hvor flere av bandets medlemmer fikk store skader, men hadde «griseflaks» og er nå i god behold. Konserten på kirkegården er bandets andre konsert siden ulykken, og det er tydelig at artistene har begynt å komme seg.

De leverer en flott helhetsopplevelse denne stemningsfulle kvelden, med flere sanger fra deres siste plate nevnt ovenfor. Dagsland er i et nostalgisk hjørne og beretter for publikum om hvilken musikk han som ung fant sin inspirasjon fra, først i den klassiske sjangeren, og deretter blant artister som Paul McCartney og Stevie Wonder m.fl.

Med låta «Adle e’ et a’ent sted» senker det seg en stillhet over kirkegården kun avbrutt av Dagslands stemme som er myk og har en sårhet i seg som er til å ta og føle på. Rundt omkring sitter mennesker som lytter, og lar seg bli omgitt av den musikalske magien som bandet skaper på kirkegården. Det følges av en herlig duett med Mari Sandvær Kreken og Dagsland kalt «Skyggeboksere» som setter resten av stemningen for kvelden.

Mange vil huske Sandvær Krekens nydelige vokal fra fjorårets opptreden med bandet «Darling West» på Canal Streets hovedscene, og ektemannen hennes Tor Egil Kreken (gitarist) er også med på å utgjøre Dagslands band. Ellers består bandet av dyktige musikere som Torjus Vierli (tangenter), Kristian Kvalvaag (gitarist), trommeslager Jan Inge (Jango) Nilsen, som blant annet leverte en fantastisk trommesolo til applaus og jubel fra publikum, og sist, men ikke minst Sigvart Dagsland, vokalist/komponist.

En av de siste sangene som spilles er låta «DEG» fra albumet «Røst» og en rørt Dagsland dedikerer sangen til sin kone, uten å nevne hennes navn. En vel gjennomført stemningsfull konsert av et forrykende talentfullt artist ensemble!

Camilla
(Foto: Mona Hauglid)

Se alle bildene fra frivilligfotografene her:

Sigvart Dagsland - CS2018