Bushman’s Revenge entret scenen på Clarion Hotel Tyholmen en seinsommerkveld og ga oss en flott konsert som antyder at høsten snart kommer. Intenst, til tider brutalt, men samtidig overraskende sart var Bushman’s Revenge sin leveranse denne kvelden. Jazzrock av ypperste klasse, som mange av oss hadde gledet oss til et gjenhør med. Gutta spilte på Canal Street i 2011, og har også gjestet Arendal Jazzklubb og Munkehaugen. Arendalsvenner, med andre ord…

Bushman’s Revenge har 15 årsjubileum i år, og vi kjenner det så godt at dette kan de. Supertight samspill, med utfyllende solopartier av både gitarist, bassist og trommeslager. Konserten startet småpent, men ganske raskt gnur de på med mystikk og røffe toner. Vi er på hardtslående jazz, om det er noe som heter det. Og så er vi over på det mjuke og underfundige igjen.

Tittelen på fjerde låta var «Gla’vals». Men altså – en ting er sikkert – ikke én munter tone i den låta! Østeninspirert, duvende, dyp. Men vals? Ja, en nattjazzvals. Nydelig. Bandet ga publikum skryt – vi var et fantastisk stille festivalpublikum! Ikke rart vi var stille – helt oppslukte som vi ble av dette herlige, rå og røffe lydbildet.

Bandet består av Even Helte Hermansen (gitar) fra Skien, Runde Nergaard (bass) og Gard Nilssen (trommer). Takk for en suveren konsert!

Festivalhilsen Hanne
(foto: Birgit Fostervold)

Se flere bilder her:

Bushman's Revenge