De starter med seige, langsomme rytmer. Definitive. Vi er her, lissom. Og så dundrer de på, blåser hue av oss. Det lyner av trioen. Det tar snart fyr!

Vi har med en trio med sterke instrumentalister å gjøre. Vi snakker om drevne karer med fartstid fra Bigbang, Shining, Motorpsycho og Supersilent. Torstein Lofthus (trommer), Nikolai Hængsle (bass) og Ståle Storløkken (tangent) ble etablert som trio i 2006, og har gitt ut flere album sammen. Albumet Walk the Nile gjorde dem til Spellemannprisvinnere i 2010.

Jeg har brukt begrepet allerede i denne festivalen, men må gjøre det igjen; dette er hardtslående jazz. Av ypperste merke. Men det var nok ikke bare jazzhuer i salen i kveld. Etter Lofthus’ trommesolo midt i settet, jublet karene på bakerste rad vilt og uhemmet. Noen i blondekjoler stakk til nabokonserten. Kraftige saker! Og sannelig greide vi å klappe de inn til et ekstranummer også – tror de satte verdensrekord i tempo på sistelåta. Denne konserten var verdt hele festivalpasset alene. Ferdig snakka! Tror jeg trenger et bad.

Festivalhilsen Hanne
Foto: Birgit Fostervold

Se alle bildene på flickr:

Elephant9 2018