Indiescenen er like spennende hvert år, og et arrangement som en absolutt bør få med seg om en har sjansen. I år foregikk dette i Bankgården, som vanlig med Frioms.org som verter. Gjesteartist Knut Aalefjær var hovedattraksjonen, men eks-«Stomper» Peter Stavrum Nielsen dukket også opp som gjesteartist. Frioms.org består av Lars Andreas Haug på blås pluss perkusjonistene Arild Nyborg og Tom Rudi Torjussen, samt Sebastian Gruchot på fiolin. Dette er lokale musikere på nasjonalt nivå, som har gitt ut flere album siden oppstarten i 2009. Knut Aalefjær på sin side er en heftig og allsidig trommeslager, godt kjent særlig i hovedstadens musikkliv.

Bankgården var kledd i retro for anledningen, med behagelige sofaer og stoler, så det var bare å lene seg tilbake for å slappe av i de koselige omgivelsene. Det var riktignok ikke så mange som kom, men de som dukket opp satte pris på musikken de hørte – snakk om eminente musikere! Bandet spilte en stor variasjon av låter, både rolige som man nesten kunne dysses i søvn av hvis man levde seg for mye inn i dem, og raske, fengende med små og store overraskelser som man rett og slett ble dratt inn i.

Indiescenen er en liten oase der en kan hente seg inn etter travle festivaldager – og vi elsker den!

IM & K
Foto: Birgit Fostervold

Se flere bilder på flickr:

Frioms.org 2018