Fjorårets vinnere av talentscenen på Canal Street, Simpelthen, åpnet konsertrekka på Clarion Hotel Tyholmen med rett og slett å vinne igjen! De fem svært talentfulle unge menn vant våre jazzhjerter, og vi vet nå at framtida i norsk jazz er sikra!

Gjengen, som ble etablert som band på musikklinja på Dahlske videregående i Grimstad, har gledet seg et helt år til å være en del av konsertprogrammet til Canal Street. Besetningen er utvidet med en saksofonist siden sist de spilte på festivalen. Sammen leverte de en solid og balansert konsert med både gamle og nye komposisjoner. De åpnet sart og rytmisk med «Jamvekstmoll», fortsatte med fartsfylte «Faber». Neste komposisjon – «Zani» – tok oss med storm. Saksofonisten overrasket med magisk strupesang, en sterk prestasjon. De siste låtene ble også levert med overbevisning – tunge, herlige rytmer. Naturlig nok ble det stående applaus fra en fullsatt sal på Clarion Hotel Tyholmen, og ekstranummer måtte til.

Strupesang, Simpelthen (Foto: Birgit Fostervold)

Så dette var nok en hjemmeseier på hjemmebane for Simpelthen. Måtte de komme hjem til Canal Street igjen og igjen!

Simpelthen består av frontfigur Oscar Andreas Haug (trompet og komponist), Zakarias Meyer Øverli (saksofon og strupesang), Håkon Huldt-Nystrøm (bass), Johannes Rønning (piano) og Tobias Rønnevig (trommer).

Festivalhilsen Hanne
(Foto: Birgit Fostervold)

Se flere bilder på flickr:

Simpelthen

Del på: