Canal Street har en lang tradisjon i å dyrke fram unge talenter på Understreetscenen i samarbeid med Ungdommens Kulturmønstring og Norsk Jazzsenter. De siste to åra har denne talentscenen vært på Clarion Hotel Tyholmen. Nye band med variert musikk får vist seg fram og konkurrerer om å starte fredagskvelden på hovedscenen året etter. I juryen sitter Ole Kelly Kvamme, Egil Ødegaard og Liv Stoveland.  Konkurransen er fordelt over to dager og dette året var det rocken som dominerte den første dagen, mens den andre var mer dominert av hiphop og elektronikapop.

Sjøgress som var første gruppe ut på torsdag er fra Grimstad og består av Lars Wikander på vokal og gitar, Tinus Øen på gitar, Julian Flaaten på trommer og Tobias Knudsen på bass. De kaller seg selv et alternativt rockeband og har allerede gitt ut en EP («Rust») og slipper snart mer musikk. Musikken er melodiøs og variert med rocka og metalinspirert vokal.

Andre band ut var helt nytt og en god sammensetning av musikere fra Arendal: Jesper Murphy på bass, Kevin Paulsen på trommer og Jon Rune Førland på gitar. William Moltemyr og Enyeto Kotori (Stefan Kristiansen) på vokal var med for anledninga. De kaller seg Fhall, beskriver seg selv som et astronautrockband og er inspirert av en hel rekke band fra 70- og 80-tallet. Det kunne høres på de to fengende låtene de spilte.

Bandet Jejune fra Vågsbygd var siste band ut, en veldig lovende gjeng musikere og scenepersonligheter som møtte hverandre på musikklinja på Vågsbygd videregående skole. Bandet består av Terence Dougherty på vokal, Henning Stakkeland på gitar, Alexandra Revold på gitar og Sverre Reithaug på trommer. De spiller variert musikk og har en unik sound som er inspirert av rock fra 70- tallet.

Understreet på fredag ble også gjennomsyra av energi, musikalitet og glede. Den ble blåst i gang av en gjeng fra Arendal med masse sjarm og utstråling som kaller seg Ladnera 48. De er allerede et kjent navn her i byen og skriver fengende musikk og tekster med mening. De kom inn en og en og hadde et velregissert sceneshow der alle fikk vist frem sin personlighet og musikalitet. Bandmedlemmene kaller seg OmarOkapi, Simen Steinklev Kristiansen, Jango og Ulven Ulf og de kaller seg et multikulturelt kollektiv.

Band nummer to kaller seg Lil 6 og er et av Ruben Pettersens mange aliaser. Denne gangen samarbeida han med Johannes Debess under navnet Lil Bob. De rappa med masse energi og hadde med seg Hannah, Mia, og Victoria som dansa og lagde liv og show på scenen.

Det tredje bandet kaller seg Nora and the Meraki spiller i popsjangeren. De kan minne litt om Highasakite med sine flytende og suggererende rytmer og er et prosjekt som er ledet av Nora Chayed (vokal) og Aleksandra Revold (gitar). De produserer musikken sammen. På trommer har de med seg Sverre Reithaug og Kjell Adrian Håland på laptop. Tekstene handler blant annet om problemene mange ungdommer opplever i møtet med kjærligheten og sosiale medier.

Det siste bandet heter Offgrid og har blitt omtalt som skamløst gjennomtenkt, smakfullt og fengende. Bandet består av Ole Gaare, Lars Kristian Lia, Henrik Bergersen, Karsten Omholt, Philip van Eck. De fylte scenen med instrumentene sine og lokalet med fengende poprytmer og gode tekster.

Undertegnede er veldig glad for at det ikke er meg som skal bestemme hvem som skal spille på hovedscenen neste år. Det hadde blitt veldig fullt ettersom jeg ble sjarmert trill rundt av alle som deltok! Vinneren blir annonsert på lørdag når Pollen åpner for konserter.

Tekst og toppbilde: Bjørg Fossli

Se alle bildene på flickr:

"Understreet" Talentscenen 2018