Publikum som kom til øya i god tid var heldige å få med seg et ekstranummer med bandet på grunn av lydsjekken i forkant av selve konserten. I en spøkefull tone fra vokalist Frank Tønnesen fikk vi beskjed om at ikke samme sang ville bli spilt én gang til.

Det ikke hadde gjort noe med gjentakelse, da testlåta var rolig og passet godt inn blant det stadig økende folkehavet som spredte seg langs sletta på det konferansieren kaller «verdens fineste øy», noe man med trygghet kan si seg enig i idag, i hvert fall Sørlandets fineste. I Tønes’ musikkrepertoar kom det mange fine slagere, og publikum fikk blant annet ønske seg sanger.

Med låter som «Seminarblues», «Vottane», «Eg går og Legge Meg» m.fl. sang folkemengden med, og lo av de vitsete, velplasserte og vise tonene som Tønes m/band utviste på Merdø mens ettermiddagssola varmet, og vinden blåste lett.

Tønnesen har en kul og avslappet væremåte over seg, og han fikk med seg folk på sine tidløse tekster om hverdagslige beretninger på en lett, og humoristisk måte. Det var tydelig at folk kjente seg igjen i situasjonene, og det var et jevnt teppe av hjertelig latter, og mennesker som koste seg over hele stedet.

Tønes m/band består på dagens konsert av Frank Tønnesen, låtskriver og vokalist, Anne Lise Frøkedal, på gitar og synthesizer, Arne Andersen på trommer, Gaute Tengesdal på bass og Erlend Aasland på banjo.

Camilla
(foto: Niklas Mørkland)

Se alle bildene til festivalfotografene på flickr:

Tønes - Merdø 2018