Så var det plutselig duket for Canal Streets aller første CS jam session denne sommeren!

Kveldens jam-konferansier Tor Elgvin ønsker velkommen og introduserer salen for Arendals egne høyst eminente musikere Ole Kelly Kvamme (bass), Bård Torstensen (gitar), Rasmus Solem (tangenter og vokal) og Tom Rudi Torjussen (trommer), i kveld hjulpet av Krissy Matthews (gitar og vokal), som kickstarter sommernattens jam med sin røde Les Paul-gitar og en rødglødende funky versjon av B.B.Kings klassiker fra 1964, «Rock Me Baby».

Og mens salen er i ferd med å fylles opp av lykkelige, varme og smilende festivalgjengere, følger bandet opp med den etterhvert 64 år gamle «Hoochie Coochie Man» av Blind Willie Dixon (de fleste forbinder den vel med Muddy Waters).

Publikum nyter flere herlige soli fra hvert medlem i bandet.

Bård Torstensen «joiner» etterhvert bandet fra ute på høyre flanke, bevæpnet med sin gamle Stratocaster og STOR og FET gitartone. (Og hva er vel en Hendrix-låt uten en Stratocaster?) Og med rutinerte Bård bak en sånn en er alt på stell, og det låter kuler og kanoner.

Så går det slag i slag ut i de sene timer, og kreativiteten får utfolde seg fritt på Tyholmen-scenen før vi tilslutt begir oss lykkelig slitne på hjemveien, fylt med appetitt på enda flere dager med god, ærlig musikk på Canal Street!

– Trygve Knudsen
(Foto: Niklas Mørkland)

Flere bilder dukker opp på flickr:

Krissy Matthews-Canalstreet-2018