Vi er utrolig glade for å kunne presentere det flotte bandet ISÁK med den sensasjonelt gode vokalisten Ella Marie! Hun tok fullstendig kontroll på høstens Stjernekamp og vant hele greia! Lørdag 27. juli står de på scenen i Pollen! Rett og slett dødsspennende!

Sensasjonen fra Sápmi

Søndag 25. februar stod bandet ISÁK på scenen under det TV-sendte Spellemannshowet i Oslo Konserthus. Der fremførte de sin tolkning av låten «Elle», en sang opprinnelig skrevet av Mari Boine til filmen «Kautokeino-opprøret» fra 2008.

ISÁK har vært en snakkis i den samiske musikkverdenen helt siden debuten i mars april 2017, og er kjent for sine energiske liveopptredener og enorme tilstedeværelse. Siden debuten i 2017 har trioen opplevd en overveldende etterspørsel, og nå er sensasjonen fra Sápmi endelig klar for å vise seg frem for resten av verden.

ISÁK anses å være en naturlig arvtaker etter nettopp Mari Boine, som er kjent for at hun har fornyet joik og modernisert samisk musikk i flere tiår. Med en ny og spennende fusjon av tradisjonell joik, urbane synther og et tekstunivers som kombinerer både engelsk og samisk, fortsetter ISÁK å dytte grensene for hvordan vi er vant til å høre samisk musikk.

ISÁK er blitt beskrevet som «det heteste navnet i Sápmi» av Riddu Riddu, og ble nylig kåret som vinner av NRK Urbi av en fagjury bestående av blant andre musikksjef i NRK P3 Mats Borch Bugge og Eirik Havelin fra Urørt. Bandet vant også Årets nykommer under Sami Music Awards 2018.

Trioen består av vokalist Ella Marie Hætta Isaksen, produsent Daniel Eriksen (Alan Walker, The Wombats) og trommeslager Aleksander Kostopoulos (Mari Boine, Moddi, Adjagas, Pil & Bue).

På web // på Facebook

[…] fullendt produksjon og en vokalist som synger helt fantastisk. Virkelig enestående! Og et potensial som ligger der for å virkelig slå igjennom i både inn- og utland.
– Mats Borch Bugge, musikksjef NRK P3/mP3

[…] skyhøy musikalsk kvalitet, en crossover mellom samisk og engelsk, litt 90-tallsreferanser som gir et kult driv, og skyhøyt potensiale internasjonalt!
– Eirik Havelin, NRK Urørt

[…] det er ett band som jeg spesielt har forelsket meg i […] og jeg ble ikke mindre forelska da jeg så vokalisten i dette bandet gjøre en cover av Cezinando i fjor på samisk. Det var helt usannsynlig vakkert! Hun har jeg så sjukt trua på. Dritflink!
– Christine Dancke, NRK P3

Årets musikalske høydepunkt var bandet ISÁK som sto på scenen under det TV-sendte Spellemannshowet fra Oslo Konserthus. Der hyllet de hedersprisvinner Mari Boine med å fremføre sin tolkning av låten «Elle», en sang opprinnelig skrevet av Mari Boine til filmen «Kautokeino-opprøret» fra 2008.
– Musikknyheter.no (25.02.18)

Billetter til Pollenkonserten legges ut i januar – men early bird-tilbud på Festivalpass finner du her!