Vi har gleden av å presentere en perle fra pophistorien: det definitive party & discoband Boney M! Fredag 26. juli blir det fest på Sam Eydes plass!

Boney M er ikke bare THE disco cult-band fra 1970- and 80-tallet, men er fortsatt levende legender fra hele disco-æraen. De ble opprinnelig dannet av den tyske singer/songwriter og produsent Frank Farian (som også sto bak Milli Vanilli). Boney M var et av discopop-bandene som virkelig dominerte de europeiske hitlistene sent på 70-tallet og tidlig 80-tall, med en haug av hits som fortsatt er velkjente og populære blant unge og gamle. Blant annet solgte megahits som “Daddy Cool”, “By the River of Babylon”, “ Brown Girl in the Ring” , “Rasputin” og flere andre voldsomt i mange europeiske land – deriblant England, hvor de faktisk er blant de mestselgende noensinne!

Gruppen var var opprinnelig basert i Tyskland. De fire frontfigurene var jamaicanskfødte Liz Mitchell og Marcia Barrett, Maizie Williams fra Montserrat og Bobby Farrell fra Aruba. Farian formet denne kvartetten i en reindyrka dancepop-stil og tok verden med storm på kort tid. Med over 150 millioner solgte plater over hele verden er de sammen med ABBA den mest kjente gruppa fra 1970-tallet og tidlig 80-tall. Gruppas historie med pophits er voldsom: de hadde hele åtte nummer-1-hits i mange europeiske land!

Fortsatt er gruppa en fenomenal live-act rundt på konsert- og festivalscener i hele verden, dog i to forskjellige versjoner: den ene frontet av Liz Mitchell – som er den som kommer til Canal Street – og den andre frontet av Maize Williams, som kun sang bare på live-opptredener med gruppa. Liz Mitchell er den eneste som i årene etter oppløsningen av bandet sent på 80-tallet ble “godkjent” av produsent Farian, og de to har fortsatt et samarbeid om sanger og turneer. Vi har virkelig grunn til å glede oss til denne opplevelsen!

Del på: