Beskjeden kom for bare noen dager siden: Razika skal legge opp. Men Canal Street har heldigvis sikret en av de aller siste konsertene i 2019! De spiller på Pollenkonserten lørdag 27. juli – da er det bare å stille!

Bandet som startet som jenteband da de kun var 15 år gamle har fått en haug med fans over hele landet. Et norsk indieband, grunnlagt i 2006 i Bergen av Marie Amdam, Maria Råkil, Marie Moe og Embla Karidotter. Musikken er en blanding av både ska og indiepop, men det finnes også en rekke elementer fra rock, punk og reggae. Razika er sterkt påvirket av de bergensbaserte band som f.eks The Aller Værste og Alle tiders Duster. Tekstene er både på engelsk og norsk.

Razika kom i 2011 i 2011 med debutalbumet «Program 91», som ble godt mottatt i Norge og utlandet. The New York Times, NME og The Guardian ga albumet rosende omtaler. Bandet har gitt ut 4 album og er blant annet kjent for låter som «Gutten i dongerijakke», «Vondt i hjertet», «Faen ta deg» og «Syndere i sommersol».De fire jentene startet bandet i 2006 som 15-åringer.

Her er meldingen bandet la ut på sin Instagram-konto på onsdag:

Kjære alle sammen! Etter snart 13 år i Razika har vi nå bestemt oss for å sette et foreløpig punktum for bandet. Det å ha spilt i Razika har vært et stort og fantastisk fellesskap, men har også stengt noen dører for oss som enkeltpersoner. Vi har levd i vår Razika-verden siden tidlig i tenårene og kjenner nå på et behov for å gjøre nye ting i livet. Konsertene i 2019 blir derfor de siste vi kommer til å spille. Dette kjennes veldig vemodig. Likevel føles det riktig. Vi er veldig stolte over alt vi har fått til med Razika. Det viktigste for oss nå er å takke alle dere som har hørt på oss, støttet oss og kommet på konserter. Uten dere hadde det ikke vært noe Razika. Vi gleder oss helt vanvittig til å spille disse siste konsertene og håper dere vil være med å gjøre 2019 til det beste Razika-året noensinne! Vi elsker dere!
Hilsen Marie, Marie, Maria og Embla

Del på: