Et fantastisk, rått talent a la Nick Cave! Luke Elliot fra New Jersey får begeistrede anmeldelser fra inn- og utland. Han står på Canal Streets hovedscene fredag 26. juli.

Det er sagt at han skriver sanger med Jackie Levens beat-eleganse, Stan Ridgeways fascinasjon for gangster-romantikk, Nick Lowes dødsdrift – og som en som kommer fra allesteder og ingensteder, energisk og laid-back, lidenskapelig og livstrøtt på samme tid. Han har stemmen, han har låtene og han blir forfulgt av beskrivelsen ekstremt talent. Luke Elliot er et rått rock’n’roll talent a la Nick Cave, Leonard Cohen og Tom Waits. Et talent som har tatt alle sine tilskuere og lyttere med storm siden han slo ned som en bombe på musikkscenen for ett år siden. Med utgangspunkt i Norge er Luke Elliot med opprinnelse fra New Jersey spådd å erobre verden av samtlige som har fått oppleve den helstøpte artisten. Luke Elliot er hel ved. Strømmetjenesten Tidal har bragt ham opp under Tidal Rising.

Singer-songwriteren fra Jersey City, som har tatt Norge med storm etter at VG-korrespondent i USA Eirik Mosveen oppdaget han og tok han med hjem i 2015, slipper nytt album i mars 2019. Albumet «Dressed For The Occasion» fikk svært god mottakelse og åpnet også mange andre land for musikken hans. I vår ble han for alvor lagt merke til i Sverige etter at en musikkjournalist i Aftonbladet plukket opp singelen «I Love You (All The Way)», og han har gjort flere utsolgte konserter og festivaler.

Første singel fra det nye albumet er «Somebody’s Man», som er en duett med Sivert Høyem, har gjort det godt på radio, med listing på NRK P1 samt listinger på nasjonale radiokanaler i Frankrike, Hellas og Sverige. Luke har spilt inn albumet i Halden med bl.a. Freddy Holm og bandet The Salmon Smokers. Således er det et kombinert norsk og amerikansk album vi har i vente. Etter Norge skal Luke til Sverige for å gjøre fire konserter i de store byene der og så til flere land i Europa, USA og Australia. Konserten han og bandet hadde i Gøteborg i oktober ble av Göteborgs-Posten utropt til nr 1 av kulturelle begivenheter du ikke måtte gå glipp av.


Foreløpig line-up:

Onsdag 24. juli
Vamp (Merdøkonserten)
Kari Bremnes (Kirkegårdskonserten)

Torsdag 25. juli
Black Debbath // Gåte // deLillos  
(Hovedscenen Sam Eydes plass – én artist gjenstår)

Fredag 26. juli
Luke Elliot (US) // Phil Bates performs ELO music (UK) // Boney M fet. Liz Mitchell (Jamaica/UK)
(Hovedscenen Sam Eydes plass)

Lørdag 27. juli
Razika // Vazelina Bilopphøggers // ISÁK // OnklP // Nico & Vinz
(Pollenkonserten – fire artister gjenstår)