Vi har hatt masse forespørsler om å få Norges rap-konge tilbake, og nå kan vi glede alle med nyheten: OnklP kommer tilbake til Canal Street!

(Foto: Ida Bjørvik)

Pål Tøien, bedre kjent som OnklP, har i 15 år levert låter hele Norge fester, gråter og ler til. OnklP vokste opp i den gamle OL-byen Lillehammer og fikk i ung alder en stor interesse for rap. Da han gikk på ungdomsskolen gjorde han skriften sin uforståelig slik at at lærerne hans ikke så at han skrev musikktekst i skoletimene – dermed fikk han utfolde seg og bli til den prisvinnende tekstforfatteren han er i dag.

I 2014 gjestet OnklP TV2 sitt program Hver gang vi møtes – her fikk hele Norge bli kjent med rapperen fra Lillehammer som i en årrekke har levert god musikk, bra liveshows og et håndknippe skandaler. Siden dette har Jaa9 & OnklP og OnklP & De fjerne slektningene gitt ut to album hver seg. Nå har OnklP gitt ut ny låt i 2018 og er klar for sitt andre soloalbum!

Han har gitt ut flere album sammen med en annen Oppland-rapper i gruppa Jaa9 & OnklP. I oktober 2003 gav de ut albumet «Bondegrammatik – The Mixtape», en samling av gamle og nye spor. OnklP og Jaa9 vant Alarmprisen i 2005 i klassen hiphop for albumet «Sjåre Brymæ». I 2005 kom OnklP ut med sitt første soloalbum, «Det Kunne Vært Deg». Soloutgivelsen hadde et annet lydbilde enn tidligere utgivelser fra OnklP. Sammen med medlemmer fra Oslo Ess startet han i 2013 rap-/rockgruppa OnklP & De Fjerne Slektningene. Konstellasjonen slapp sitt første album – «OnklP & De Fjerne Slektningene» – tidlig 2014, og oppfølgeren «Slekta II» allerede samme år. Fra sistnevnte plate kom singelen «Styggen på ryggen», som VG allerede i september omtalte som årets beste norske låt i 2014. «Styggen på ryggen» ble kåret til årets låt, og OnklP & De Fjerne Slektningene ble kåret til Årets liveartist under P3 Gull 2014, dessuten nominert til Årets låt under Spelemannsprisen 2014.

2015 slapp han albumet «Føkk Ferie» sammen med sin makker Jaa9. Han vant P3-prisen under P3 Gull i 2017, og i 2018 slapp han en ny låt: «Føler meg bedre». Det er varslet flere nye låter i løpet av våren.

Til Canal Street kommer OnklP med band og fett liveshow! Det blir fest!

Canal Street 27. juli – Pollenkonserten – foreløpig bookingstatus:
Razika – ISÁK – Nico & Vinz – OnklP

BILLETTER HER!

Bilder fra konserten i 2016:

Jaa9 & OnklP 2016