Vi presenterer en av de heteste hiphopartistene i Norge: Kamelen fra Bergen – nettopp nominert til Spelemannsprisen for Årets gjennombrudd!

En tidligere versjon av artikkelen annonserte Kamelen til Pollenkonserten. Det er siden skjedd endringer i programmet og han vil i stedet headline en hiphopkveld i Bankgården, onsdag 24. juli!

Den unge hiphoplegenden Kamelen har for lengst etablert seg som en undergrunnsfavoritt her til lands. «Si Ingenting» er allerede for en moderne rap-klassiker å regne, og hits som «Beng Beng Beng» og «Lil Homie» gir til stadighet gjenklang i byenes smug og gater.

Marcus Kabelo Møll Mosele – bedre kjent under artistnavnet Slim Kamel eller i nyere tid Kamelen – er en norsk rapper fra Laksevåg i Bergen. Rapperen fikk en rekke mediaoppslag da han i 2015 rømte fra politiets varetekt samtidig med at han slapp singelen «Si ingenting». Kamelen har signert med rapkollektivet og plateselskapet NMG/G-Huset, og i 2017 kom han ut med albumet «Ambivalent». Han ble nominert til Spelemannsprisen 2018 i klassen Årets gjennombrudd & Gramo-stipend.

Kamelen er nå også ute med ny musikk i form av EP-en «Lyca Mobil» og singelen «Fuck M Meg», og mer musikk gis ut på nyåret. Han ser også frem til noen spennende samarbeid med andre artister – og ikke minst gleder han seg selvsagt til å invitere til en energisk konsert på Canal Street!

foto: Magnus Haraldsen


Foreløpig line-up:

Onsdag 24. juli
Vamp (Merdøkonserten)
Kari Bremnes (Kirkegårdskonserten)
Kamelen (Bankgården)
Rymden (NO/SE) – Bugge Wesseltoft, Magnus Öström, Dan Berglund (Jazzhotellet Clarion)

Torsdag 25. juli
Black Debbath // Gåte // deLillos (Hovedscenen Sam Eydes plass)

Fredag 26. juli
Luke Elliot (US) // Phil Bates performs ELO music (UK) // Boney M feat. Liz Mitchell (Jamaica / UK) (Hovedscenen Sam Eydes plass)

Lørdag 27. juli
Razika // Vazelina Bilopphøggers // ISÁK // OnklP // Nico & Vinz (Pollenkonserten)

BILLETTER KJØPER DU HER!