Rymden – Musikk Skapt i Skandinavia. Svensk-norsk supergruppe på vei til Canal Street! En begivenhet.

Den prisvinnende norske pianisten Bugge Wesseltoft hadde lenge ønsket å spille i en pianotrio. Som en viktig forkjemper for «Europeisk jazz som egen kunstform» (sitat Wesseltoft) var han på leting etter noe som lignet hans egne følelser for – og hans egen tilnærming til – det musikalske. Det var grunnen til at han inviterte to venner og innovative krefter innen europeisk jazz til samarbeid: Magnus Öström og Dan Berglund.

De tre skrev parallell musikkhistorie helt tilbake til midten av 90-tallet – Magnus og Dan med Esbjørn Svensson Trio og Bugge med New Conception Of Jazz. Begge prosjekter turnerte verden rundt, og definerte et, i internasjonal sammenheng, nytt og friskt lydbilde – med stor åpenhet for eksperimentering og innovativ tekning. Resultatet ble en internasjonal musikalsk bevegelse som inspirerte og inspirerer kommende generasjoner.

Med sin artistplattform (og plateselskap) Jazzland var Wesseltoft en pionér – og er fremdeles en viktig pådriver for modernisering av skandinavisk jazzmusikk. Esbjørn Svensson Trio var det første bandet som spilte på så ulike venuer som rock- og jazzklubber, klassiske konserthus og på de største scenene på musikkfestivaler verden rundt.

Rymdens musikk er basert på tre elementer: melankolsk og atmosfærisk låtskriving, dramatisk ladede rytmer, og virtuos jazzspill av høyeste klasse. I denne nye bandkonstellasjonen kan man tydelig høre inspirasjon fra moderne jazz, Bach, filmmusikk og til og med rockemusikk.

Rymden – Musikk Skapt i Skandinavia:
Bugge Wesseltoft: Piano, keyboard // Dan Berglund: Bass // Magnus Öström: trommer

(foto: Egil Hansen)


Foreløpig line-up:

Onsdag 24. juli
Vamp (Merdøkonserten)
Kari Bremnes (Kirkegårdskonserten)
Rymden (NO/ SE) – Bugge Wesseltoft, Magnus Öström, Dan Berglund (Jazzhotellet Clarion Hotel Tyholmen)

Torsdag 25. juli
Black Debbath // Gåte // deLillos (Hovedscenen Sam Eydes plass)

Fredag 26. juli
Luke Elliot (US) // Phil Bates performs ELO music (UK) // Boney M feat. Liz Mitchell (Jamaica/UK) (Hovedscenen Sam Eydes plass)

Lørdag 27. juli
Razika // Vazelina Bilopphøggers // ISÁK // OnklP // Nico & Vinz (Pollenkonserten)